Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ЯК УНИКНУТИ ПРОБЛЕМ
ЯК УНИКНУТИ ПРОБЛЕМ Печать
Автор Город А   
22.06.2006 г.
Станом на 15.06.06 відділенням громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Охтирського МРВ УМВС України в Сумській області на території м. Охтирки та Охтирського району затримано 18 нелегальних мігрантів, з яких 15 було видворено за межі України в примусовому порядку. 45 іноземних громадян та осіб без громадянства притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування в Україні.

Слід зазначити, що наведені факти були би неможливими, якби не "доброзичливість" корінних мешканців Охтирщини, що сприяють іноземним громадянам та особам без громадянства перебувати в Україні з порушенням чинного законодавства. Як показує практика, приймаюча сторона не розуміє наслідків своєї "допомоги", а вони такі - адміністративне стягнення відповідно до ст.ст.204-205 КпАП України - штраф від 850 до 1700 грн. Керівництво ВГІРФО Охтирського МРВ УМВС звертається до мешканців м. Охтирки та Охтирського району: не допускайте перебування іноземних громадян та осіб без громадянства в Україні з порушенням термінів та правил, встановлених законом.

З 2005 року в Україні здійснюється оформлення загальногромадянських закордонних паспортних документів для виїзду за кордон нового зразка. За досить короткий час було внесено декілька змін щодо розміру платні, подачі документів. Майже всім відомо, що для отримання паспортного документа необхідно в прийомні дні: вівторок, четвер, з 8.00 до 17.00 години прибути до ВГІРФО УМВС України в Сумській області (м. Суми, вул. Кірова, 16), здійснити оплату в розмірі 170,00 грн. - державне мито; 20.40 грн. - послуги УОІ; 0,50 грн. - бланк довідки та подати оригінали та копії свідоцтва про народження, паспорта, ідентифікаційного номера. Останньою постановою Кабінету Міністрів України було спрощено порядок подачі документів: свідоцтво про народження надавати не обов'язково.

Прохання до мешканців м. Охтирки та Охтирського району, що бажають отримати загальногромадянські закордонні паспорти: по можливості, надавайте свідоцтво про народження у зв'язку з тим, що до комп'ютерної програми, яка забезпечує обробку даних про особу, не внесено змін, звідси трапляються неодноразові випадки неприйняття та неопрацювання даних комп'ютером.

ВГІРФО Охтирського МРВ бажає мешканцям м. Охтирки та Охтирського району своєчасно отримати закордонні паспорти аби вдало провести відпустки на найкращих курортах світу.

С. Шпак,
начальник ВПРФО Охтирського МРВ УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg