Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Люди гинуть на дорогах
Люди гинуть на дорогах Печать
Автор Редактор   
03.06.2006 г.
За 5 місяців 2006 року на території обслуговування Охтирського МРВ було скоєно 24 дорожньо-транспортних пригоди, в яких 2 чоловіка загинуло, 31 чоловік отримав тілесні ушкодження.
По даних дорожньо-транспортних пригодах порушено кримінальних справ - 5, відмовлено в порушенні кримінальних справ -19
У порівнянні з аналогічним періодом 2005 року кількість пригод збільшилась на 13 кількість загиблих збільшилась на 2 чоловіка, поранених збільшилось на 19 чоловік.

По даних дорожньо-транспортних пригодах порушено кримінальних справ - 5, відмовлено в порушенні кримінальних справ -19

У порівнянні з аналогічним періодом 2005 року кількість пригод збільшилась на 13 кількість загиблих збільшилась на 2 чоловіка, поранених збільшилось на 19 чоловік.

З матеріальними збитками скоєно 43 дорожньо-транспортних пригоди.

Із усієї кількості скоєних ДТП 17 було скоєно в м. Охтирка в яких 1 особа загинула, 22 поранено. На дорогах населених пунктів Охтирського району скоєно 4 ДТП в яких 1 особа загинула, 5 поранено. На інших автодорогах Охтирського району скоєно 4 ДТП, в яких 5 осіб поранено.

ДТП із загиблими особами були вчинені в с. Олешня та по вул. Фрунзе м. Охтирка.

Основними причинами скоєння ДТП є недотримання інтервалу, порушення правил пішоходами (в 5 випадках - 5 осіб травмовано), ненадання переваги в рухові (в 3-х випадках 4 особи травмовано), порушення правил проїзду перехресть (в 3-х ДТП 5 осіб травмовано), скоєних за обставин, коли водій не впорався з керуванням - (4 випадки з одним смертельним результатом і 5 травмованих).

З метою попередження аварійності на транспорті, Охтирським МРВ проводилась профілактична робота при нагляді за дорожнім рухом транспортних засобів та пішоходів.

За 5 місяців 2006 року було виявлено 371 різноманітне порушення правил дорожнього руху, при яких 41 водій був затриманий за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, порушень правил обгону -100, порушень правил проїзду перехресть - ЗІ, невиконання вимог про зупинку - 12, створення аварійної обстановки - 21, порушень правил проїзду залізничних переїздів - 16, порушень правил проїзду пішохідних переходів - 38, порушення вимог дорожніх знаків, розмітки - 42, порушень правил пішоходами - 26.

По чотирьох фактах дорожньо-транспортних пригод було направлено інформацію про усунення причин і умов ДТП до установ, які відповідають за утримання та стан доріг.

Необхідні заходи по зменшенню аварійності на обслуговуваній території:

1. Відповідно до аналізу аварійності та аналізу місць скоєння порушень громадського порядку будуть внесені корегування в маршрути та графіки несення служби нарядами.

2. З метою зменшення кількості ДТП будуть розроблені з міжрегіональним відділенням ДАІ та взводом ДАІ, який обслуговує дороги державного значення, спільні заходи.

3. Зміцнення матеріально-технічноїбази патрульної служби міліції (прибори контролю руху, автотранспорт).

4. Разом з органами місцевого самоврядування розробимо заходи (дорожні знаки, дорожні розмітки, місця парковки, пішохідні переходи, світлофори).

5. Організувати роз'яснювальну роботу по профілактиці ДТП через ЗМІ

Лугченко Г.І., начальник Охтирського МРВ УМВС України в Сумській області, підполковник міліції

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg