Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Виведення зарплати з "тіні"
Виведення зарплати з "тіні" Печать
Автор Роксолана   
22.04.2006 г.
Як відомо, дуже поширеною практикою здійснення тіньової діяльності є виплата зарплати "у конвертах". Складова частина податкової реформи, що проводиться в Україні - детінізація зарплати, на вирішення якої направлені дії працівників Охтирської МДПІ.

На стан надходження до місцевого бюджету податку з доходів фізичних осіб певною мірою вплинули результати роботи працівників Охтирської МДПІ з "легалізації" заробітної плати, виявлення фактів виплат заробітної плати в конвертах.

Протягом 1 кварталу 2006 року Охтирською МДПІ проведено наступну роботу :

- на основі інформації територіального інспектора з праці, Охтирської міжрайонної прокуратури проведено позапланові перевірки з питань застосування найманої праці та сплати податку з доходів фізичних осіб приватних підприємців гр. Р. та гр. Д.

ПП гр. Р. - вид діяльності ремонт автомобілів, виявлено 1 найманого працівника, з яким не укладено трудової угоди через центр зайнятості. За результатами проведеної перевірки донараховано за період використання найманої праці 717 грн. податку з доходів найманих працівників, які сплачені до бюджету.

ПП гр. Д. - вид діяльності виготовлення столярних виробів виявлено 8 найманих працівників, з якими не укладено трудової угоди через центр зайнятості. За результатами проведеної перевірки донараховано за період використання найманої праці 1,7 тис.грн. податку з доходів найманих працівників та 420 грн. єдиного податку. На дату надання інформації вказана сума сплачена до бюджету.

З метою доведення до платників вимог чинного законодавства та відповідальності його порушення в частині невиплати заробітної плати та перерахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб в Охтирській МДПІ з початку року проведено 7 засідань комісій по юридичних особах та 2 засідання по СПД - фізичних особах. За результатами розгляду на комісіях направлено листи до прокуратури по 12 юридичних особах, які не дотримуються чинного законодавства про оплату праці.

За участю працівників Охтирського підрозділу податкової міліції, з початку року проведено 4 перевірки СПД юридичних осіб з питань щодо виявлення та протидії виплати заробітної плати "в конвертах" та ведення подвійної бухгалтерії.

За результатами проведених перевірок порушено 4 кримінальних справи за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212 та ч.2 ст.364 КК України на загальну суму збитків понад - 870 тис.грн., із них виявлено порушень при виплаті заробітної плати на суму - 724,8 тис.грн., із них на даний час вже відшкодовано збитків на суму - 40 тис.грн.

Заходи податкової служби щодо запобігання порушення при виплаті заробітної плати тривають.

Відділ зв'язків з громадськістю ЗМІ та МРР Охтирської МДПІ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg