Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow На Сумщині судитимуть злочинну групу за оборудки з деревиною
На Сумщині судитимуть злочинну групу за оборудки з деревиною Печать
Автор Админ   
16.04.2024 г.



На Сумщині перед судом постануть члени злочинної групи, які організували схему збагачення шляхом розкрадання лісу

Слідчі Сумського районного управління поліції та Слідчого управління ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно службовця Сумського дочірнього агролісогосподарського підприємства «Сумський агролісгосп» за фактом одержання неправомірної вигоди за оборудки з деревиною, директора товариства за фактом надання неправомірної вигоди зазначеному службовцю та адвоката лісогосподарського підприємства, яка впровадила схему підкупу контролюючих органів.

За даними слідства, службовець підприємства передавав на користь товариства значні обсяги необлікованої деревини, а також деревини із заниженням її «класності». За вказані дії він отримав від директора товариства 114 000 гривень неправомірної  вигоди.

У свою чергу адвокат на підставі укладених договорів здійснювала представництво інтересів лісогосподарських підприємств у судах та організувала підкуп керівництва контролюючих органів, зокрема, щомісячно передавати їм 40 000 гривень, щоб забезпечити лояльне ставлення під час проведення перевірок. При цьому кошти для підкупу адвокатці перераховували дочірні підприємства на підставі укладених між ними удаваних угод про нібито надання юридичних послуг.

Протиправну діяльність обвинувачених припинено у вересні 2023 року.

Дії службовця кваліфіковано за ч. 1 та 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Окрім того, його судитимуть ще й за спробу підкупу поліціянта, який складав стосовно нього протокол за водіння авто в нетверезому вигляді (ч. 2 ст. 369 КК України).

Неправомірні дії  директора комерційної структури кваліфіковано за ч. 1 та 2 ст. 369 Кримінального кодексу України, адвоката комунального підприємства — за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg