Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Бібліотека на Охтирщині отримала подарунок від Лірника
Бібліотека на Охтирщині отримала подарунок від Лірника Печать
Автор Админ   
15.04.2024 г.



Бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Чернеччинської сільської ради» отримали в дарунок від казкаря Сашка Лірника (Олександр Власюк) книгу «Доктор Крапелька. Лікарський детектив»

Олександр Іванович Власюк, відоміший під ім'ям Сашко Лірник — казкар-лірник, за освітою інженер-будівельник, колишній учасник київського гурту «Вій», актор, телеведучий, постійний учасник українських етнофестивалів, автор  дитячих  телепрограм «Казки лірника Сашка» і «Світанок», сценарист мультсеріалу «Моя країна-Україна» та повнометражного мультфільму «Про чотири роги і козацький рід». Зняв художній фільм за мотивами своєї казки «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного козака і страшне закляття», де грає одну з ролей. Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, варган, бубон, гітара.

Володар почесного звання «Заслужений працівник культури України». За волонтерську роботу і виступи на фронті отримав нагороду Генерального Штабу ЗСУ «За заслуги перед Збройними Силами України».

Із весни 2022 року займається із дітьми-переселенцями, які прибули на Черкащину із зони бойових дій — зароджує у них інтерес до української мови та культури.

2011 року у видавництві Олега Петренка-Заневського «Сіма видає» вперше вийшла книжка «Казки Лірника Сашка». У 2014 році вийшла книжка «Казки Лірника Сашка» (видавництво «Зелений Пес»), яка стала лідером в рейтингу українських книжок. 2024 рік – книжка «Доктор Крапелька. Лікарський детектив» (видавництво «Зелений Пес»). Книгу видано за співфінансування Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Нову книжку «Доктор Крапелька» автор дарує військовим і бібліотекам звільнених територій.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg