Головна
Бібліотека на Охтирщині отримала подарунок від Лірника Печать
Автор Админ   
15.04.2024 г.



Бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Чернеччинської сільської ради» отримали в дарунок від казкаря Сашка Лірника (Олександр Власюк) книгу «Доктор Крапелька. Лікарський детектив»

Олександр Іванович Власюк, відоміший під ім'ям Сашко Лірник — казкар-лірник, за освітою інженер-будівельник, колишній учасник київського гурту «Вій», актор, телеведучий, постійний учасник українських етнофестивалів, автор  дитячих  телепрограм «Казки лірника Сашка» і «Світанок», сценарист мультсеріалу «Моя країна-Україна» та повнометражного мультфільму «Про чотири роги і козацький рід». Зняв художній фільм за мотивами своєї казки «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного козака і страшне закляття», де грає одну з ролей. Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, варган, бубон, гітара.

Володар почесного звання «Заслужений працівник культури України». За волонтерську роботу і виступи на фронті отримав нагороду Генерального Штабу ЗСУ «За заслуги перед Збройними Силами України».

Із весни 2022 року займається із дітьми-переселенцями, які прибули на Черкащину із зони бойових дій — зароджує у них інтерес до української мови та культури.

2011 року у видавництві Олега Петренка-Заневського «Сіма видає» вперше вийшла книжка «Казки Лірника Сашка». У 2014 році вийшла книжка «Казки Лірника Сашка» (видавництво «Зелений Пес»), яка стала лідером в рейтингу українських книжок. 2024 рік – книжка «Доктор Крапелька. Лікарський детектив» (видавництво «Зелений Пес»). Книгу видано за співфінансування Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Нову книжку «Доктор Крапелька» автор дарує військовим і бібліотекам звільнених територій.