Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці остаточно знищують історичну пам’ятку
В Охтирці остаточно знищують історичну пам’ятку Печать
Автор Админ   
02.04.2024 г.



Ці стіни пережили обстріли, але сьогодні, 2 квітня 2024 року, їх почали остаточно руйнувати

Хто дав дозвіл на знесення чи це відбувається, як трохи раніше, без дозволу – наразі невідомо.

Фото з’явилось на сторінці фейсбук охтирчанки Валерії Бакуліної.

Раніше Охтирський портал публікував статтю Валерії Бакуліної про цей будинок. Лише кілька стін без усіляких дозволів та погоджень залишив кілька років тому новий власник будинку, який був визнаний історичною пам’яткою місцевого значення.

Тепер, мабуть, вирішили, що війна все спише. Хоч дехто з охтирчан в обговоренні допису у фейсбук сприйняв новину позитивно. Були висловлені думки, що позбавляться аварійно-небезпечних стін та сміття в центрі.  

Та цей коментар Т.Акименко найбільше відповідає ситуації: "І хто сплянував це місто

маловідоме,а може й зовсім невідоме у світі воно існує ще й вражає якоюсь своєю оригінальною сплянованостю.Ні,

його хтось таки сплянував,і хтось невідомий,але без сумніву геніальний....

....На одній із площ височить військовий клюб,така собі фортеця "держава в державі".Кожного вечора з якогось віддаленого вікна фортеці лунає пісня на чужій,але зрозумілій у нашому місті мові "любимий город может спать спокойно..."

ІВАН БАГРЯНИЙ роман

"МАРУСЯ БОГУСЛАВКА".

В нашому місті зберігся будинок всесвітньовідомого письменника,в якому жив він і його рідні.Я розумію,що зараз не час ,мріями про музей,але ж ми жили в Охтирці і до війни,жили ми, жило наше місто.

Сьогодні я сиділа біля кафе Цукерочка ,і сльози мимоволі котились з очей. ОФІЦЕРСЬКИЙ КЛЮБ",про який згадує у своєму романі Іван Багряний, сьогодні руйнують вщент.Я ще сподівалася,що збережуть хоча фасадну стіну будівлі,але мої сподівання розбилися. Прикро ,що нікому немає і не було діла до історичної будівлі "журавлик"(в даний час це Оскар)і тодішній чильник чи чильниця міста дала дозвіл на це варварство.Треба було прикласти всі зусилля,щоб Палац Культури з-д "Промз'язок" таки залишився як культурно-

мистецький заклад,так ні ,не вистачило чи то сил,чи бажання ( і хай мені не говорять,: інше відомство,інше підпорядкування-все це недолугі виправдовування.)А коли відкривали малу сцену в ЦКіД "КНЕЖА" МЕНІ БУЛО СОРОМНО,ще й стрічку перерізали.Хіба це концертна зала для нашого міста? З талановитими людьми,

талановитими дітьми,талановитими працівниками культури?

Розвалювали, тарабанили все ,що можна.Різали заводи і фабрики ще й одержували за це наукові ступені ,і не соромно було дивитися громаді в очі.Без війни самі руйнували свій простір... і руйнуємо дотепер" 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg