Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Підліток вкрав з банківської картки бабусі більше 100 тис. гривень
Підліток вкрав з банківської картки бабусі більше 100 тис. гривень Печать
Автор Админ   
02.04.2024 г.



Охтирський міськрайонний суд визначив покарання неповнолітньому за вчинені крадіжки, серед яких викрадення коштів з банківської картки

Підліток вилучив сім-карту з мобільного телефону бабусі, коли та вийшла з дому поратись на подвір’ї, а телефон залишила в будинку. Знайомий підлітка чекав на подвір'ї і , як потім стверджувала потерпіла, стежив за ситуацією.

В подальшому у знайомого вдома підліток вставив сім-картку в телефон, наданий знайомим, для здійснення входу до мобільного додатку «Приват24», здійснив розблокування входу до особистого кабінету та кількома транзакціями перевів 107 000 на свій рахунок.

Частину коштів хлопець витратив на  мобільний телефон «ОРРО-А96» для знайомого, а також разом із знайомим придбав собі мопед «Suzuki Zz». Мопед сховав подалі від бабусі.

Раніше хлопець викрав з одного з домоволодінь мопед марки «Musstahg», який під час розслідування був знайдений з пошкодженою панеллю управління.

Суд врахував , що обвинувачений підліток перебуває на обліку у психдиспансері з діагнозом «розумова відсталість легкого ступеня з вираженим порушенням поведінки, які приводять до стійкої соціальної дезаптації», має інвалідність.

Потерпіла бабуся в судовому засіданні пояснила, що вона є опікуном обвинуваченого та ще двох дітей, оскільки її донька позбавлена батьківських прав, а також визнала повернутими придбані за її кошти телефон та мопед. Товарознавчі експертизи за обвинуваченого теж має сплатити потерпіла, бо є опікуном.

Неповнолітньому обвинуваченому призначили  5 років позбавлення волі та звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на 1 (один) рік. 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg