Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Президент вручив нагороди енергетикам Охтирщини: історії
Президент вручив нагороди енергетикам Охтирщини: історії Печать
Автор Админ   
29.03.2024 г.



Президент України Володимир Зеленський під час візиту на Сумщину вручив державні нагороди працівникам АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО»

Орденами "За мужність" ІІІ ступеня за вагомий внесок у розвиток і забезпечення діяльності енергетичного комплексу в умовах воєнного стану, особисту мужність і самовідданість, виявлені у ліквідації наслідків аварій на об’єктах енергетичної інфраструктури, сумлінне виконання професійного обов’язку нагороджені:

Конєв Олександр Васильович – майстер ІІ групи Тростянецької експлуатаційної бригади Тростянецької дільниці філії "Охтирський район електричних мереж" АТ "СУМИОБЛЕНЕРГО".

Сумцов Олександр Миколайович – водій автотранспортних засобів транспортно-господарської групи Тростянецької дільниці філії "Охтирський район електричних мереж" АТ "СУМИОБЛЕНЕРГО"

Шудрець Владислав Андрійович – електромонтер з експлуатації розподільних мереж ІІ групи Тростянецької експлуатаційної бригади Тростянецької дільниці філії "Охтирський район електричних мереж"  АТ "СУМИОБЛЕНЕРГО".

Яковлєв Валерій Олександрович – електромонтер з ремонту апаратури, релейного захисту й автоматики 4 розряду Охтирської групи служби релейного захисту та автоматики АТ "СУМИОБЛЕНЕРГО".

Сокольник Олександр Іванович – електромонтер з експлуатації електролічильників бригади по заміні та експлуатації засобів обліку Тростянецької дільниці філії "Охтирський район електричних мереж" АТ "СУМИОБЛЕНЕРГО" (посмертно).

Це –працівники, які постраждали внаслідок військової агресії рф проти України. 7 квітня 2022 року, одразу після деокупації Сумщини, авто з енергетиками поверталося з виконаного завдання з відновлення живлення ліній електропередачі. На своєму шляху біля с. Білка Охтирського району Сумської області бригада підірвалася на протитанковій міні. На превеликий жаль, електромонтер Олександр Сокольник загинув, а троє інших наших колег отримали поранення різного ступеня тяжкості. Усі вони досі проходять лікування та реабілітацію. Та не зважаючи на це, змогли повернутися до роботи.



«А що робити? Працювати потрібно – заради родини, заради України. Одразу після поранення у мене був дуже важкий емоційний стан. Через біль, через те, що в 23 роки я отримав інвалідність. Можна сказати, я втратив усі сенси. Але згодом оговтався, зміг прийти до тями, довчився, захистив диплом і відновив роботу на Товаристві» – розповідає електромонтер Владислав Шудрець.

«Коли під час окупації вдавалося виходити та здійснювати перемикання, десь якусь лінію відремонтувати, щоб дати людям світло – я якось натрапив на російських військових. Стою перед ними, без зброї, звісно, з острахом. І тут відчуваю такий удар у спину прикладом, упав на землю, мені ще берцем на обличчя наступили… Мовляв, хто такий і хто мене послав? Кажу, та я лише мережі ремонтую. Людям світло потрібно. Думаю, мене тоді врятувало диво. Життя в окупації показало, що треба жити, працювати, поки є можливість, поки є сили. Маємо нести людям світло» – ділиться спогадами електромонтер Валерій Яковлєв.

Водій Олександр Сумцов  прийшов працювати на Товариство уже після деокупації Сумщини. І вже за кілька днів  сталася трагедія, яка змінила його життя «Пробачте, та навіть згадувати той день боляче. Я не можу… Маємо працювати заради майбутнього», – говорить наш колега.

«Боляче, що місто Тростянець, де знаходиться наша дільниця, ледь почало оговтуватися від окупації – і знову стало ціллю ворога. Чуємо вибухи, чуємо, як літають ракети та «шахеди», але мусимо працювати. Люди не покидають своїх домівок, тож і ми не покинемо своїх обов’язків. Адже світло – це життя, комфорт, тепло та зв'язок. Дякуємо Президенту за оцінку нашої роботи» - підсумував майстер Олександр Конєв.

Нагороду загиблого енергетика Олександра Сокольника отримала його дружина Ольга Анатоліївна.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg