Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками Печать
Автор Админ   
28.03.2024 г.



Держекоінспекція відреагувала на звернення через застосунок ЕкоЗагроза

В рамках опрацювання звернення, яке надійшло до Державної екологічної інспекції у Сумській області через застосунок «ЕкоЗагроза», державними інспекторами було проведено натурне обстеження зазначеної у зверненні території в м. Тростянець. 

В ході огляду було встановлено, що неочищені стічні води з каналізаційного колодязя на перетині дороги за гаражами по вул. Б.Хмельницького витікають на поверхню та потрапляють на пониження рельєфу місцевості, заповненої водою. Подальше відведення стоків здійснюється через прокладену під дорогою трубу до заболоченої місцевості.

Фахівцями Інспекції здійснено відбір проб води, що витікає з каналізаційного колодязя та з труби, з річки Боромля вище та нижче заболоченої місцевості, а також відібрано проби ґрунту на земельній ділянці, прилеглій до насипної ґрунтової дороги, де виявлено трубу.

За результатами лабораторних досліджень у відібраних пробах води встановлено перевищення біологічного та хімічного споживання кисню, що свідчить про наявність великої кількості органічних речовин. Також в одній з проб спостерігається високий вміст характерних специфічних для каналізаційних стічних вод показників, таких як ХСК, БСК5, ортофосфати та азот амонійний. Проведені вимірювання показників складу та властивостей ґрунтів також підтвердили факт забруднення земельної ділянки - виявлено перевищення вмісту амонію, сульфатів та органічних речовин.

За фактом забруднення поверхневих вод посадову особу обслуговуючого підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 59 КУпАП та за забруднення ґрунту - за статтею 52 КУпАП. Також Інспекція направила претензію для добровільного відшкодування шкоди, завданої внаслідок забруднення земельних ресурсів.

Додатково Інспекцією направлено лист до Тростянецької міської ради щодо вжиття заходів по усуненню витоку каналізаційних стічних вод, унеможливлення у подальшому їх потрапляння у довкілля, а також поінформовано Сумську обласну державну адміністрацію.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg