Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці погодили 7, 8 млн грн допомоги за програмою єВідновлення
В Охтирці погодили 7, 8 млн грн допомоги за програмою єВідновлення Печать
Автор Админ   
28.03.2024 г.



28 березня відбулось засідання виконавчого комітету Охтирської міської ради 

За результатами роботи спеціальної міської комісії затвердили рішення про надання компенсації в межах державної програми «єВідновлення».

Станом на 28.03.2024 по державній програмі «єВідновлення» в Охтирській громаді 88 заявникам погоджено грошову допомогу на загальну суму 7 мільйонів 805 тисяч гривень.

Про це інформує керівник Охтирського Центру надання адміністративних послуг Оксана Білоусова.

Крім того, жителі нашого міста отримують грошові компенсації та житлові сертифікати по програмі «єВідновлення» за повністю знищені ворогом оселі. За весь період дії даного етапу програми 21 домогосподарству нараховано компенсацій на загальну суму понад 22 мільйони гривень. 

Житловий сертифікат можна обміняти на нову квартиру або приватний будинок у будь-якому населеному пункті України.

Також Оксана Білоусова нагадала про важливість подання звіту за використані кошти 

Із 629 отримувачів компенсацій - лише 20 осіб подали відповідні звіти про використані кошти на проведення ремонтних робіт, отриманих за програмою єВідновлення. 

Які звіти подаються за програмою єВідновлення: 

громадяни, які отримали на поточний ремонт виплати до 200 тис. грн, подають тільки фінальний звіт про виконані роботи (категорія А).

громадяни, які отримали на капітальний ремонт квартири або приватного будинку кошти у сумі до 350 тис. грн або до 500 тис. грн відповідно, мають подавати проміжний і фінальний звіт (категорія Б).

Кошти для ремонтів категорії Б зараховуються двома траншами (70% та 30%). Щоб отримати другий транш, люди мають обов?язково прозвітувати, що вони вже використали отримані раніше кошти. Комісія повторно відвідає житло та перевірить стан виконання робіт або придбання будівельних матеріалів. Після проміжної верифакації (підтвердження) у разі цільового використання коштів, заявник має право на отримання другого траншу.

Виплату за пошкоджене майно на суму менше ніж 200 тисяч грн потрібно витратити протягом 12 місяців. Водночас більшу суму — впродовж 18 місяців. 

У свою чергу фінальний звіт про завершення ремонту необхідно подати протягом 15 днів після того, як відновили домівку. 

Подати звіт можна у кілька кліків з комп`ютера чи смартфона через:

застосунок Дія — єВідновлення — Заяви про виплату — Повідомити про ремонт;

портал Дія – Компенсація за пошкоджене майно — обрати об?єкт нерухомого майна з заявою у статусі Кошти зараховано — Повідомити про ремонт

а також у ЦНАПі.

Наголошуємо, що комісії місцевої ради вибірково перевіряють частину поданих звітів та всі об’єкти, по яким були проведені виплати, але не був поданий фінальний звіт про виконані роботи.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg