Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Як це було: незамінні атрибути телефонів, які сьогодні нікому непотрібні
Печать
28.03.2024 г.

Як це було: незамінні атрибути телефонів, які сьогодні нікому непотрібні

До того, як на ринок мобільний телефонів вийшов перший Iphone та повністю змінив правила гри, існувала ціла епоха мобільних телефонів від легендарних Siemens, Nokia та Motorola. У середині нульових кожен з них здатен був здивувати оригінальним функціоналом, потреба в якому зникне безслідно вже за 10 років.



Технології, що залишились у минулому

Сьогоднішні досягнення в області мобільних технологій базуються на здобутках попередників. Наприклад, широко розповсюджений сьогодні мобільний інтернет 5G не викликає подиву, тоді як ще 20 років тому користувачі мобільних телефонів використовувати виключно WAP-інтернет. Звичайно, що і задачі в той час вирішувалися простіші - Youtube ще не існував, а азартні ігри онлайн знаходилися лише на початку свого шляху, тому не мали такої великої аудиторії та багатої системи акцій, бонусів та промокодів, як на https://globalunitygroup.com/elslots-promokod.

Згодом WAP-з?єднання трансформувалося у WAP 2.0, а вже у кінці нульових на зміну йому прийшов інтернет 3G, який власне поклав початок новому етапу мобільного інтернету, який перестав розглядатися, як щось окреме від загальної світової мережі.

Щодо першої бездротової передачі файлів між телефонами, то ще до масової появи Bluetooth із цією задачею відмінно справлявся інфрачервоний порт. Щоправда, відстань, на якій можна було пов?язати два пристрої, обмежувалась буквально сантиметрами, а швидкість передачі вимагала терпіння. 



Останні роки телефонів з кнопковою клавіатурою

Вихід першого Iphone у 2007 році головну революцію здійснив саме у звичному дизайні та зовнішньому вигляді мобільних телефонів. З того часу великі бренди починають поступово відмовлятися від кнопок на користь великого сенсорного дисплея, проте перші видаються відверто невдалими:

  • Nokia;
  • Samsung;
  • LG;
  • HTC.

Всі ці бренди намагалися вчасно перелаштуватися відповідно до вимог часу, проте сьогодні зрозуміло, що вийшло це лише у Samsung.

У цей же період фронтальна камера смартфона стає не просто додатковим атрибутом, а нарешті відчутно додає у своїх характеристиках та починає активно використовуватись. Змінюється і набір аксесуарів - якщо старі мобільні телефони ще пам?ятають шкіряні чохли для поясу та мотузочки для носіння на шиї, то на нове покоління смартфонів прийнято клеїти захисну плівку. Власне, вона також відійшла у минуле, поступившись більш надійному захисному склу, проте жовтіючі силіконові чохли і досі можна зустріти.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg