Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow У Сумах розробили концепт модульного укриття
У Сумах розробили концепт модульного укриття Печать
Автор Админ   
28.03.2024 г.



Архітектори SM Architects розробили концепт-проєкт модульних захисних споруд для Сум та області

Команда SM Architects опитала 193 людей, чи почуваються вони в безпеці в Сумах. Серед опитаних 79% відчувають небезпеку під час повітряної тривоги, а 75% відповіли, що їм бракує швидкодоступних укриттів.

Тому архітектори розробили концепт-проєкт модульних укриттів Sumy Shelter, які не зможуть захистити від прямого влучання ракети, але врятують від уламків, вибухової хвилі, стрілецької зброї.

Модульне укриття — це збірна конструкція із залізобетонних секцій. Після виготовлення їх доставляють на місце та збирають. Зовнішні стінки споруди можна адаптувати до зупинки, а також додати пандус.

Орієнтовно укриття на шість секцій, яка вміщує 12 людей, коштуватиме 320 тисяч гривень, а з оздобленням — близько 352 тисяч гривень. 

Команда ще шукає шляхи реалізації проєкту. За словами розробників, фінансувати зведення можуть представники місцевої влади, бізнесу та міжнародні донори.

 

«На шляху до реалізації ідея розміщення модульних захисних споруд має пройти декілька необхідних стадій:

 створення концепт-проєкту - це етап, на якому ми знаходимося зараз.

 створення робочого проєкту, розробка робочої документації. Даним етапом займається спеціалізована організація за участі сертифікованих спеціалістів-інженерів і т. д.

 реалізація. На спеціалізованому підприємстві виробляються всі необхідні елементи споруди, після чого вони перевозяться на необхідне місце та зусиллями будівельної компанії зводяться за короткий термін», -йдеться в повідомленні SM Architects


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg