Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Альтернатива App Store: користувачі Iphone зможуть завантажувати додатки з інших магазинів
Печать
28.03.2024 г.

Альтернатива App Store: користувачі Iphone зможуть завантажувати додатки з інших магазинів

Відомо, з 2024 року Apple змінює політику відповідно до європейського Закону про цифрові ринки, що для простих користувачів означає появу альтернативних магазинів додатків. Це вже сьогодні призводить до виникнення нових магазинів додатків, серед яких навіть є один український.



Як це працюватиме?

Головною відмінністю між магазинами App Store для техніки Apple та Play Market для пристроїв Android завжди залишався різний підхід до взаємодії з розробниками та умов потрапляння на “прилавок” їх магазинів. Вважалося, що мобільний додаток для Android значно легше донести користувача в тому числі і через можливість встановлювати його не з магазину. На прикладі азартних ігор така тенденція відстежувалася особливо чітко - деякі онлайн казино пропонують завантажити додаток прямо зі свого сайту, щоб отримати доступ до ігор та бонусів - https://nap-ua.org/bonusy/.

Враховуючи більш прискіпливе відношення Apple до власного магазину додатків, вважається, що і рівень захищеності програм значно вищий, адже додатки проходять сувору перевірку та фільтрацію перш ніж стати доступними для користувачів. Тепер же Apple буде надавати своєрідне схвалення тим чи іншим розробникам, які зможуть пропонувати власний продукт.

Для користувачів трохи змінитися власне функціонал - відтепер iOS пропонуватиме новий інтерфейс, в якому фактично будуть міститися декілька магазинів з додатками у якості альтернативи App Store. 



Setapp та Epic Games Store

Список компаній, які вже готують власні магазини додатків, потроху зростає, проте на сьогодні найбільшу цікавість викликають Epic Games та Setapp. У випадку з Epic Games підтвердження статусу офіційного розробника означатиме повернення на платформу iOS як мінімум популярної гри Fortnite. Вона зникла з App Store ще у 2020 році, коли автори додали у неї прямий спосіб оплати, який оминав сам магазин додатків. Наразі Epic Games вже анонсували запуск власного магазину на iOS.

А от магазин Setapp є продуктом української компанії MacPaw, а бета-тестування магазину запущено вже зараз. Ще влітку 2023 року Setapp оголосив розробникам про можливість стати частиною проєкту, де будуть з?являтися додатки різного характеру:

  • Для бізнесу та продуктивності;
  • Персональні помічники;
  • Інструменти для дизайну;
  • Для роботи з аудіо та відео контентом.

Наголошується, що доступ до всіх застосунків магазину передбачається за платною підпискою.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg