Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці гучну їзду хочуть заборонити
В Охтирці гучну їзду хочуть заборонити Печать
Автор Админ   
25.03.2024 г.



Охтирська міська рада планує ввести заборону на експлуатацію "гучної" техніки

Про це йдеться в дописі на сторінці фейсбук ОМР:

- Гучну їзду – під тотальну заборону! Якщо гонщики не хочуть прислухатися до прохань людей і вгамувати свою манію до екстриму, доведеться це питання урегульовувати більш кардинальним методом. 

Сьогодні, 25 березня, відбулася апаратна нарада при міському голові, під час якої Павло Кузьменко зазначив, що отримує чимало скарг на гучні та різкі звуки від автівок і мотоциклів, які їздять без шумопоглиначів і здатні "поставити на вуха" мешканців цілих кварталів. Вулиці Сумська, Широка, Слобідська - в Охтирці є вибір, де влаштувати гонитву за адреналіном. 

Дане питання з приходом теплої пори року знову набуває актуальності, адже поки одні отримують насолоду, катаючись вулицями міста у стилі «шахеда», другі отримують стрес та інсульти, лякаючись звуку, що асоціюється з ворожими атаками. 

Через загострення бойових дій у сусідніх громадах, до Охтирки переїхало чимало людей, які довгий період перебували під постійними обстрілами, пережили травматичний досвід і для них реви моторів – додатковий фактор небезпеки, який провокує погіршення психоемоційного стану. Крім того, цей звук викликає миттєву тривожність і тригери у військових, які перебувають на реабілітації.

В Охтирській громаді ще у 2023 році виконавчим комітетом прийнято рішення  «Про додаткові обмеження щодо використання транспортних засобів (іншої техніки), проведення визначених масових заходів, використання піротехнічних виробів та інших джерел надмірного шумоутворення на період дії воєнного стану». 

Зокрема, даним рішенням на період дії воєнного стану на території Охтирської міської територіальної громади з 20:00 год. до 08:00 год. наступного дня, а в осінньо-зимовий період (з 1 жовтня до 1 травня) з 19:00 год. до 08:00 год. наступного дня заборонено рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум», інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, які утворюють надмірний рівень шуму.

Тепер же, з огляду систематичні порушення тиші та спокою, планується взагалі заборонити у будь-який час доби експлуатувати дану техніку на території Охтирської громади, яка є прифронтовою. Відповідний проект рішення, після вивчення та аналізу проблематики на профільній комісії, буде винесений на розгляд виконавчого комітету.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg