Головна
Українські аграрії можуть отримати допомогу насінням Печать
Автор Админ   
20.03.2024 г.



Як фермеру отримати насіння сої та соняшника для весняної посівної кампанії

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно із Міністерством аграрної політики та продовольства України розпочинають нову програму підтримки українських фермерів через надання насіння сої та соняшника для весняної посівної кампанії.

Щоб отримати допомогу, потрібно подати заявку через Державний аграрний реєстр https://www.dar.gov.ua/ до 24 березня 2024 року

Подати заявки на участь у програмі можуть малі та середні фермерські господарства та сільгоспвиробники із прифронтових областей, земельні угіддя яких становлять від 10 до 500 гектарів. 

Обсяг наданої допомоги буде залежати від площі оброблюваних земель. Загалом допомогу зможуть отримати понад 3 000 фермерів із Сумської, Чернігівської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей.

Заявки на участь у програмі приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 24 березня 2024 року. Зверніть увагу, що подання заявки не є гарантією отримання допомоги.

Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок відібрані учасники програми отримають підтвердження через ДАР та будуть повідомлені про час та місце отримання допомоги. Надане насіння господарствам потрібно буде самостійно забрати зі складу.

Корисні матеріали:

Інструкція з реєстрації в Державному аграрному секторі: https://www.dar.gov.ua/cards-useful/yak-zareyestruvatysia

Інструкція щодо входу в кабінет та редагування даних: https://www.dar.gov.ua/cards.../yak-uvijty-ta-vidredaguvaty

Контактна інформація:

Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script

Гаряча лінія ФАО: +38 099 090 7582; +38 068 318 0943; Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script