Головна
Позбавили прав керування? Як отримати посвідчення Печать
Автор Админ   
19.03.2024 г.



Як отримати посвідчення водія після позбавлення права керування транспортним засобом

Безпека на дорозі є дуже важливою, тому керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння є неприпустимим. Адже такий водій є небезпечним не тільки для пасажирів, а й пішоходів та інших учасників дорожнього руху.

Досить часто на дорогах патрульні поліцейські виявляють кермувальників напідпитку. Таких водіїв очікує покарання, включаючи позбавлення права керування та вилучення посвідчення водія. Як повернути цей документ, нагадують у Головному сервісному центрі МВС.

Особам, які позбавлені права на керування за ст. 130 або/та ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водійське повертають. Однак після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Якщо у кермувальника наявні дві або більше категорій, іспити складаються за вищою категорією, що зазначена в посвідченні водія. Вилучений документ зберігається у сервісному центрі МВС за місцем проживання особи. 

Заступник начальника РСЦ ГСЦ МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях Олександр Рибалко звертає вашу увагу, що посвідчення видане вперше на 2 роки, не повертається. При вчиненні порушення за ст. 130 або/та ст. 124, такій особі необхідно поновити право керування транспортним засобом, пройшовши теоретичну та практичну перепідготовку в автошколі та скласти теоретичний та практичний іспити у сервісному центрі МВС. За умови успішної екзаменації, посвідчення водія знову видається на 2 роки.

Під час дії воєнного стану в Україні та впродовж 3 місяців з дня його скасування, повернення посвідчення водія здійснюється уповноваженим працівником будь-якого сервісного центру МВС незалежно від місця зберігання вилученого документа.