Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Сервісні центри МВС здійснили 400 тис. реєстрацій
Сервісні центри МВС здійснили 400 тис. реєстрацій Печать
Автор Админ   
14.03.2024 г.



Понад 400 тисяч реєстраційних операцій з транспортними засобами провели у сервісних центрах МВС 

В Україні спостерігається попит на користування автомобілем. Адже це зручний спосіб пересування, особливо в умовах воєнного стану.

З початку цього року у сервісних центрах МВС було проведено понад 400 тисяч реєстраційних операцій. Із них вперше зареєстровано на території України понад 20 тисяч нових транспортних засобів, придбаних в автосалонах, та більше ніж 46,5 тисяч вживаних, які ввезені з-за кордону.

Перереєстрація транспортного засобу

Продати автівку можливо в будь-якому зручному сервісному центрі МВС. Також перереєстрація легкових авто, причепів та мотоциклів для фізичних осіб доступна онлайн в Дії. Для цього у мобільному застосунку між продавцем та покупцем укладається договір купівлі-продажу, а документи та номерні знаки надсилаються у зручне відділення Укрпошти.

Під час здійснення перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС, покупець та продавець беруть з собою такі документи: паспорт громадянина України або посвідку на тимчасове чи постійне проживання, ідентифікаційний номер та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Якщо в однієї зі сторін не має можливості особисто звернутись до сервісного центру МВС, вона може зробити нотаріально оформлену довіреність на іншу особу, яка буде представляти її інтереси.

Звертаємо увагу, що реєстраційні дії проводяться виключно в сервісному центрі МВС у таких випадках:

перша реєстрація транспортного засобу в Україні;

відновлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу після втрати чи викрадення;

закріплення нового номерного знака;

перереєстрація після встановлення газобалонного обладнання;

та інші реєстраційні дії.

Наразі проведення експертного дослідження транспортного засобу не є обов’язковим. Воно проводиться виключно за бажанням, окрім першої реєстрації транспортного засобу ввезеного з-за кордону.

Нагадуємо, що перереєстрація транспортних засобів також доступна у Центрах надання адміністративних послуг.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg