Головна
На Охтирщині внаслідок нічної атаки постраждав лісгосп Печать
Автор Админ   
14.03.2024 г.



Війська РФ у ніч проти 14 березня атакували ударними дронами типу "Шахед" цивільну інфраструктуру кількох міст Сумщини, зокрема Сум, Шостки, Тростянця та Білопілля. Крім того, по Шостці та Тростянцю окупанти завдали ракетних ударів.

Внаслідок атаки постраждав автопарк філії "Тростянецьке лісове господарство" ДП "Ліси України". За словами директора філії Віктора Зубка, попередньо один з дронів впав за декоративним розсадником, через що виникла потужна ударна хвиля. В результаті місцями повилітали віконні рами та порозбивались вікна автопарку, що знаходиться біля центрального офісу підприємства. 

На щастя, обійшлося без масштабних руйнувань.

Окупанти вже вдруге від початку повномасштабної війни завдали шкоди Тростянецькій філії. Вперше підприємство постраждало під час окупації 2022 року. Тоді шкоди зазнали усі, без винятку, структурні підрозділи. Більшість об'єктів було відновлено, в тому числі й автопарк, який через нічну атаку знову потребує проведення ремонтних робіт.

Лісівники на прикордонні щодня ризикують власним життям. За 2 роки з початку повномасштабної війни не було дня, щоб кордони Сумщини не обстрілювалися ворожими військами. В таких умовах  неабияк складно доглядати за лісовими масивами, але попри це, північні філії ДП "Ліси України" докладають усіх зусиль, щоб створювати нові насадження, доглядати за культурами, зберігати самосів, а також забезпечувати місцеве населення дровами.