Головна
В Охтирці попрощались з Сергієм Голубченком Печать
Автор Админ   
07.03.2024 г.



Охтирська громада провела в останню путь загиблого на війні молодшого сержанта Сергія Голубченка

6 березня в Охтирці віддали останню шану загиблому військовому Сергію Голубченку. Молодший сержант загинув 1 березня під Авдіївкою. Як повідомили в Охтирському РТЦК та СП, він обороняв спостережний пункт і був смертельно поранений під час мінометного обстрілу.

Сергій почав свій бойовий шлях в 2014 році з участі в АТО.

Від початку повномасштабного вторгнення долучився до лав територіальної оборони. 18 квітня 2022 року був мобілізований, розповідає його колишній командир – Денис Свистун: "Він в моєму підрозділі виконував завдання на посаді командира відділення. Справжній воїн. Приклад для своїх побратимів. Провести героя приїхали військові з різних підрозділів, де служив Голубченко. Уздовж центральної вулиці Незалежності в Охтирці влаштували живий коридор".

Родом Сергій з села Сосонка, що неподалік зірваного мосту через річку Ворскла. Односельці кажуть, що коли Сергій чергував, місцеві мешканці відчували себе захищеними. 

Відспівали Сергія в храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Поховали на Алеї Слави. Місяць тому Голубченко відсвяткував свій останній день народження. Йому виповнилось 32 роки.



 

Джерело: Суспільне