Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Що потрібно знати про кінетичний пісок - корисну та безпечну дитячу іграшку
Печать
29.02.2024 г.

Що потрібно знати про кінетичний пісок - корисну та безпечну дитячу іграшку



Діти дуже люблять гратися з піском. До того ж таке заняття ще й дуже корисне для розвитку дитини. Посудіть самі: споруджуючи чудернацькі фігурки і казкові замки в пісочниці або на пляжі, малюки пізнають світ, проявляють свої творчі здібності, вчаться застосовувати на практиці уяву і працювати руками, розробляють тактильну чутливість. Психологи стверджують, що ігри з піском сприятливо діють на нервову систему, заспокоюють, привчають дітей бути терплячими та посидючими. А лікарі запевняють, що проведення часу в пісочниці ще й розвиває дрібну моторику рук дитини. Тож користь від такого заняття безсумнівна.

Інша річ, що раніше доводилося вести малюка до пісочниці на дитячому майданчику або на піщаний берег моря, річки, озера. Або ж споруджувати таке місце проведення дозвілля на території власного будинку. До того ж після занять із піском його сліди залишалися на одязі та разом із дитиною потрапляли всередину житла, додаючи клопоту під час прибирання приміщення. Але все змінилося 15 років тому, коли у Швеції винайшли кінетичний пісок. Сьогодні його можна купити в будь-якому хорошому інтернет-магазині, що пропонує канцтовари оптом. Така дитяча забава зберігає всі корисні властивості звичайного натурального "побратима", проте за експлуатаційними характеристиками, безпекою та зручністю використання дасть йому фору. Тепер піщинки не розсипаються всюди, а будувати замки та скульптури можна просто у квартирі!

Пісок кінетичний - як живий, пластичний, просто фантастичний!

Як завжди, ідея виявилася простою і водночас геніальною: шведські вчені додали у звичайний кварцовий пісок сучасні полімерні волокна. Вони зв'язали піщинки між собою на однаковій відстані, чим надали матеріалу пластичності та плинності. Створюється враження, що під час дотику він сам розтікається по руках, немов живий. Це вражає дорослих і викликає захват у дітей.

Грати з кінетичним піском дуже зручно, оскільки він легко приймає необхідну форму, тому працювати з таким матеріалом - суцільне задоволення. Ось що ще слід знати про популярний нині винахід шведських учених:

  • У складі - 98% звичайного піску, а 2% - це полімери, наприклад, використовувана в харчовій промисловості силіконова добавка Е900.
  • Кінетичний пісок повністю безпечний для здоров'я - полімерні волокна гіпоалергенні, не токсичні, до того ж завдяки їх наявності бактерії не можуть розмножуватися в матеріалі.
  • Кінетичний пісок - просто мрія для втомлених від прибирання за своїм чадом батьків. Він не прилипає до поверхонь і не забруднює одяг. Щоб зібрати матеріал після закінчення занять, досить скачати його в купу.
  • Кінетичний пісок навіть після потрапляння вологи не втрачає своїх дивовижних властивостей. Досить просушити його і можна знову насолоджуватися грою.
  • Попадання піску всередину організму (що поробиш - діти люблять куштувати все на смак) не викличе жодних проблем - іграшка не завдасть шкоди малюкові, а незабаром вийде природним шляхом.  

Що можна зробити з такого "живого" піску?

Кінетичний пісок дає змогу зліпити все що завгодно: казковий замок, містичне чудовисько, фігурки героїв улюблених мультфільмів, пасочки тощо. Асортимент виробів обмежений тільки фантазією малюка. Матеріал набагато більш податливий до надання будь-якої форми порівняно зі звичайним піском, але при цьому досить міцний. Наприклад, якщо зробити з нього кулю і кинути на підлогу з метрової висоти, то він і не подумає розсипатися. Але при натисканні одразу починає розповзатися, немов закликаючи дитину: давай, зліпи з мене щось дивовижне, прояви свої фантазію та уяву!

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg