Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ЇЇ ПІСНІ В ОХТИРЦІ ЗНАЮТЬ ВСІ
ЇЇ ПІСНІ В ОХТИРЦІ ЗНАЮТЬ ВСІ Печать
Автор Город А   
29.03.2006 г.
У народі кажуть: "Усьому свій час". Я поважаю людей, які все встигають: своєчасно виходити заміж, без проблем народжувати діток, навчатися і працювати одночасно. Катерину Андріївну Макаренко знаю давно, хоч на прийомах не була.

Був чоловік, і завжди вона його уважно вислуховувала, намагалась допомогти. Мене завжди захоплювала її усмішка, оптимізм, прагнення зробити все, на що здатна. Ця жіночка-україночка з села Українка реалізувала усі свої здібності і таланти. Катерина Макаренко все встигає. Вона заступник міського голови виконкому Охтирської міської ради, голова міської спілки жінок, керівник і солістка української пісні "Калина", голова міської політичної партії "Трудова Україна".

22 березня у великому залі Макаренко виступала із своїм театром - якби всі керівники були такими близькими до народу. Театр "Калина" з'явився на благодатній охтирській землі гаїв чубатих, соснових борів з монастирською горою, де несе свої води чиста Ворскла, де біла мамина хата. Люди з задоволенням прийшли на концерт, щоб забути про свої турботи і полинути у чарівний світ української пісні. їх радо зустрічала артистка, співачка, одержима піснею і глибоко переконана, що світ створений для добра і любові. Відкрив свято ансамбль народних інструментів піснею "Ой зелене жито у мене". Гарний голос, чарівні пісні, красиві костюми... Слухаючи пісню "Хата моя біла хата", згадувала дитинство, маму, яка теж любить співати. Пісні Макаренко зворушують, беруть за душу, хочеться підспівати, злетіти під хмари разом з нею. Пісня про бабусю Марусю викликала сльози, бо пригадала і своїх бабусь, яких давно немає... Український народ виспівує все наболіле піснями. Пісні і заспокоять, і розрадять...

Гарно танцювали дівчатка (керівник Ольга Ніконенко). Милозвучно співали Макаренко і Лук'яненко про любов і весну. Щоб їх почути, приїхала з Гусинки. Були щирі оплески, чарівні квіти, вдячні усмішки. Майже дві години лунали пісні і сумні, і веселі.

Люди відпочивали душею і серцем. Мене концерти зворушують, захоплюють, лікують, заряджають оптимізмом.

Народна пісня - золота скарбниця, золота криниця, з якої народ п'є цілющий напій.

Всім сподобався дует Макаренко - Лук'яненко. Голоси зливалися і линули прямо в серце. Жартівлива пісня "Учора в куми, і сьогодні в куми" розвеселила всіх слухачів. Всіх зачарував класичний танок "Елегія", де 6 дівчаток, як зірочки, як сонечка, як квіточки уміло танцювали, зірвавши гучні оплески. Уміло і впевнено вела програму концерту Баба-рикіна Любов Петрівна.

О. Калюжна

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg