Головна
"Мало витрачай" не означає "не сплачуй" Печать
Автор Админ   
23.02.2024 г.



Дуже часто Охтирський міськрайонний суд розглядає справи про крадіжки в магазинах популярної торговельної мережі "Аврора"

Деякі громадяни досить своєрідно трактують девіз мережі "Багато купуй. Мало витрачай". Цей слоган в деяких головах перетворюється на "НЕ витрачай" з невтішними наслідками.

Спокуса нічого не платити завершилась для одної охтирчанки умовним терміном. Обвинувачена викрала два зарядні пристрої Power Вank виробництва КНР на суму 415,00 грн. і отримала покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. На підставі ст.75 КК України її звільнили від тюрми з випробуванням на 1 рік.

Щоб уникнути камер відеоспостереження деякі зловмисники і зловмисниці намагаються «працювати в парі». 

Зацитуємо одне з судових рішень:

«ОСОБА_5 , усвідомлюючи, що в магазині розміщені камери відеоспостереження, прикрила своїм тілом поле зору камери відеоспостереження, а ОСОБА_4 приблизно о 08 год. 58 хв. сховала викрадену портативну колонку до поліетиленового пакету, який тримала в своїх руках». 

Судом встановлено, що свекруха ( ОСОБА_5) з невісткою (ОСОБА_4) викрали з магазину «Аврора» портативні колонки та 2 годинники на суму трохи більше  400 грн.

Результат невтішний. Невістка проведе 140 годин на громадських роботах, її свекруха отримала покарання 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік.