Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Екоінспекція провела обстеження озера Ігнатенкове, куди зливали відходи м'ясокомбінату
Екоінспекція провела обстеження озера Ігнатенкове, куди зливали відходи м'ясокомбінату Печать
Автор Админ   
21.02.2024 г.



Екоінспекція після розголосу у ЗМІ обстежила озеро Ігнатенкове в Охтирці 

21 Лютого комісією у складі спеціалістів Державної екологічної інспекції у Сумській області, представників Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області та посадових осіб Охтирської міської ради було проведено обстеження оз. Ігнатенкове в м. Охтирка. 

Комісія була скликана Інспекцією з метою розгляду запиту представника Уповноваженого Верховної ради України з прав людини щодо порушень природоохоронного законодавства внаслідок зливання відходів в озеро Ігнатенкове. 

У засобах масової інформації зазначалось, що ймовірне походження цих відходів – виробництво Богодухівського м’ясокомбінату. 

Під час обстеження комісією було проведено візуальний огляд прибережно-захисної смуги та акваторії озера. Візуально місць можливого скиду відходів виявлено не було, в межах прибережної смуги та по акваторії озера слідів потрапляння специфічних для м’ясопереробної галузі субстанцій також не встановлено. Сліди руху важкої техніки на місцевості відсутні. З метою проведення лабораторних досліджень відібрано зразки води з озера Ігнатенкове та ґрунту в межах прибережної смуги озера й поруч із муловими картами. 

Про їх результати пообіцяли повідомити додатково.  



Нагадаємо. Після широкого розголосу і звернень охтирчан приблизно місяць фури БМК не приїзжали на очисні м. Охтирка, що розташовані поблизу озера Ігнатенкове. Перед цим екоінспекція заявила, що забруднення озера відбулось внаслідок обстрілів у 2022 році. Місцеві жителі стверджують, що очисні в 2022 році під обстріли не попадали. Більше інформації в групі фейсбук Реальна Охтирка. #ігнатенкове  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg