Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Як мешканці Великої Писарівки живуть під російськими обстрілами
Як мешканці Великої Писарівки живуть під російськими обстрілами Печать
Автор Админ   
20.02.2024 г.



19 лютого у центрі Великої Писарівки роздавали гуманітарну допомогу мешканцям, оселі яких пошкодило російським обстрілом, що стався раніше

“Ракета “хороша”, яка порозбомбляла нам хазяйство, розхикала. Ми пенсіонери, а воно нам “добавило” життя на пенсії”, – розповіла мешканка Катерина Мирошниченко. Пані Катерині видали ковдру, рушники, дещо з матеріалів для тимчасового ремонту.



“В нас є плівка, є брезент, яким бистро можна закрити дахи, вікна. Все це доступне, люди дуже благодарні”, – пояснила волонтерка гуманітарної місії “Проліска” Світлана Лещенко.

Поруч із будинком пані Катерини влучив російський боєприпас: побиті вікна та дах відремонтувати поки не встигли. В момент влучання жінка була всередині оселі. “Я у вікно бачила і ми мало німі не поробилися. Не могли встати – так полякалися. Я як глянула – отакий вирій, я думала, ми горимо!”, – розказала жінка.



Біля будинку, в місці влучання – вирва. Замість паркану — діра.

“Паркан — шифер де стояв, його й не познаходили. Не понятно, де він дівся. Його рознесло. Ми вже знаємо, що таке “васильок”, що таке 120-та, що таке САУ, виходи-приходи…”, – зазначив переселенець Сергій Леонов.

Цього разу, за словами секретаря селищної ради Володимира Лєонова, російськими обстрілами пошкодило близько десяти будинків, також одна людина загинула.

“Не військовий, просто мешканець громади, це 1986-го року народження чоловік, в якого є сім’я, в якого є дружина і мати, батьки”, – зазначив Володимир Лєонов.

Масового відтоку жителів з громади не спостерігається, додав Володимир Лєонов. Виїжджають в основному сім’ї з маленькими дітьми, дехто згодом повертається. До війни, говорить, мешкало близько 10, 5 тисяч людей.

“Але на сьогодні, враховуючи навіть переселенців із віддалених областей України, нараховується десь порядку 8,5 тисяч”, – розказав секретар Великописарівської селищної ради.



Не збираються залишати власну оселю й подружжя Мирошниченків. Попри обстріли, не втрачають із чоловіком Олексієм доброго гумору, бо разом вже пів віку.

Джерело: suspilne.media

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg