Головна
Юні шахісти Охтирщини змагалися за кубок голови ОВА Печать
Автор Админ   
19.02.2024 г.



17-18 лютого в області пройшли відкриті змагання із шахів серед учнів на кубок голови Сумської обласної державної адміністрації "Інтелектуальна Сумщина"

В змаганнях взяли участь шахісти клубу "Стратег" з Охтирського району.

Як відзначив начальник ОВА Володимир Артюх, такі змагання проводилися вперше і стали суттєвим кроком до популяризації занять шахами серед учнівської молоді та розвитку на високому рівні шахового спорту.

Як підкреслив очільник Сумщини, турнір показав, що в кожній нашій громаді є багато школярів, котрі захоплюються шахами і бажають рости далі в професійному спорті, що свідчить про необхідність розвивати даний інтелектуальний вид спорту. 

За ініціативи обласної військової адміністрації в Міністерстві освіти і науки прийнято пропозиції щодо започаткування пілотного проєкту із впровадження в шкільну програму навчальних закладів Сумщини занять з шахів. 

Змагання проходили в атмосфері напруженої, але чесної конкуренції. Шахісти продемонстрували майстерність та жагу до перемогу, витончені стратегії боротьби, вміння вдало поєднувати елементи спорту, науки та мистецтва. Кожна зіграна партія стала не просто захоплюючою боротьбою, демонстрацією навичок юних шахістів, це також і спілкування з однодумцями та нові знайомства. 

У першому етапі змагань взяли участь понад 300 шахістів. Другий етап зібрав понад 100 найсильніших і найталановитіших шахістів з різних куточків Сумщини, серед яких суддівська колегія визначала володарів Кубку у трьох вікових категоріях.

Володимир Артюх подякував дітям за участь у турнірі та відзначив тренерів та суддівський склад за організацію змагань та підтримку юних спортсменів.

За підсумками змагань визначено наступних переможців:

Перша вікова категорія: 

Хлопці: 

володарем першого місця і Кубку став Гліб Харитоненко, другим став Михайло Сюсюрченко, третім – Михайло Панасенко,

Дівчата: 

перше місце і Кубок здобула Єва Денисенко, друге місце – Євангеліна Вірченко, третє місце Єлизавета Соломко.

Друга вікова категорія : 

Хлопці: 

перше місце здобув і став володарем Кубку Остап Лемешко, на другому місці – Артем Приходько, на третьому – Мирослав Тимчишин. 

Дівчата: 

перше місце і Кубок виборола Катерина Придатко, друге місце у Євгенії Дорошенко, третє у – Анастасії Пороскун. 

Третя вікова категорія: 

Хлопці:

перше місце і Кубок дістався Михайлу Лемешенку, друге місце – Олексію Ольштинському, третє – Нікіті Мальчеву.

Дівчата: 

перше місце і Кубок здобула Ксенія Лісова, 2друге місце – Аліса Міхєєва, третє– Марія Замураєва.