Головна
Володимир Артюх провів нараду в Охтирці Печать
Автор Админ   
15.02.2024 г.



В Охтирському районі необхідно активізувати роботу по захисту людей і укріпленню оборони 

Під час робочої поїздки в Охтирський район начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ узгодив з керівництвом району та головами громад плани щодо виконання завдань, поставлених Верховним Головнокомандувачем, Урядом.

«На Сумщині є місто-герой і це Охтирка. Але я знаю, що усі громади району майже два роки тому героїчно відстоювали свою землю. Ви як ніхто знаєте, що таке війна, – підкреслив Володимир Артюх. – Сьогодні ви теж маєте бути героями як в питаннях оборони та захисту, так і в ряді інших завдань, від виконання яких залежить наша Перемога. І якщо страждає Великописарівська громада, то інші громади не мають стояти осторонь. Консолідація у вашому районі має бути найвищою, адже ви як ніхто маєте розуміти, що тільки разом можна перемогти». 

Очільник області разом із заступниками Марією ЗОНОВОЮ та Сергієм КРОПИВЧЕНКОМ, а також з народним депутатом від Охтирського району Миколою ЗАДОРОЖНІМ розглянули ситуацію в Охтирському районі з виконання мобілізаційних та евакуаційних заходів, щодо будівництва укриттів, фортифікаційних споруд, виконання рішень Ради оборони Сумської області.

Як зазначалось під час зустрічі, кількість обстрілів по території прикордоння району збільшилась. Так, за січень 2024 року по Охтирському району Сумської області було здійснено 110 обстрілів. Унаслідок обстрілів загинула 1 людина і поранено 2 жителів району. Тільки за початок лютого по території району здійснено 13 обстрілів. На щастя, загиблих і поранених не було. 

Очільник області акцентував увагу, що прикордонні громади мають ретельно працювати над збільшенням кількості захисних споруд і евакуацією людей з прикордоння.

Марія Зонова повідомила, що завдяки Сумській обласній військовій адміністрації та за сприяння народних депутатів України з державного бюджету (з фонду ліквідації наслідків російської агресії) Сумщині повернули кошти на закінчення проєктів з відновлення. 

Охтирський район отримав 161 млн грн. Ці кошти підуть на реконструкцію Охтирської ТЕЦ, реконструкцію водогону, будівництво протирадіаційного укриття в Комишанській громаді тощо. Хід реалізації цих проєктів продовжить досліджувати робоча група «Прозорість та підзвітність».

Начальник Сумської обласної військової адміністрації підкреслив, що керівництво громад та районної адміністрації та депутати районної ради мають працювати консолідовано. Жодних протиріч та конфліктів у районі не може бути. 

«Завдання поставлені чтіко, визначені терміни їх реалізації. Працюймо разом над їх виконанням спільно: усі громади – на розвиток і безпеку Охтирського району, Сумщини та України», – зазначив Володимир Артюх.