Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Кілька проєктів з відновлення Охтирщини закінчать цього року
Кілька проєктів з відновлення Охтирщини закінчать цього року Печать
Автор Админ   
15.02.2024 г.



Сумщина отримала понад 320 мільйонів гривень на закінчення реалізації 16 проєктів з відновлення

Про це повідомила заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації, керівник робочої групи "Прозорість і підзвітність" Марія ЗОНОВА 

Заступниця начальника Сумської ОВА нагадала, що в минулому році громади за державні кошти у співфінансуванні з місцевими бюджетами реалізували на своїй території 25 проєктів з відновлення.

"За підсумками 2023 року Сумщина освоїла майже 400 млн. грн державних коштів на відбудову і відновлення і реалізовано 25 проєктів. На жаль, це лише половина проєктів, які мали реалізувати громади в минулому році. Решту – громади з тих чи інших причин не встигли виконати. Спочатку кошти на більшість проєктів не планувались бути перехідними і нам ставили жорсткі вимоги, щоб їх Сумщина освоїла в минулому році. Однак, завдяки роботі з відповідними міністерствами Сумської ОВА, особливо очільника облдержадміністрації Володимира Артюха, наша область спочатку отримала понад 165 млн грн на реалізацію 7 проєктів, а потім ще майже 157 млн грн – на 9 проєктів".

Отож Сумщина продовжить реалізацію 16 проєктів у 2024 році. Це, зокрема, будівництво глибоководної свердловини в м. Лебедин, реконструкція Охтирської ТЕЦ, реконструкція водогону в с. Мала Павлівка Охтирського району, будівництво протирадіаційного укриття Комишанського ліцею, капітальний ремонт Шосткинської дитячої лікарні, Капітальний ремонт з впровадженням заходів комплексної термомодернізації та відновлення аварійних елементів будівлі, що виникли в наслідок збройної агресії російської федерації Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Золотий ключик» в м. Суми, реконструкція сталевих ділянок водоводу Д-500 мм від Лучанського водозабору в м. Суми, будівництво бомбосховища на території Роменської загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня № 6 та ряд інших проєктів.

"Робоча група "Прозорість і підзвітність" у цьому році продовжить досліджувати проєкти, які реалізовуватимуться за державний та місцеві бюджети. Крім того, ми досліджуватимемо публічні закупівлі, які здійснюватимуть територіальні громади, – підкреслила Марія Зонова. – Працюватимемо над тим, аби бюджетні кошти на Сумщині використовувались ефективно та прозоро".

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg