Головна
Засуджено танкіста-кантемирівця, який віддав наказ обстрілювати лікарню на Охтирщині Печать
Автор Админ   
14.02.2024 г.



За матеріалами СБУ до 11 років тюрми заочно засуджено танкіста-кантемирівця, який віддав наказ обстрілювати лікарню у Тростянці 

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України до 11 років ув'язнення заочно засуджений командир танка кантемирівської дивізії збройних сил рф Анатолій Анатолійович Журавльов, уродженець Бєлгородської області, який в порушення законів та звичаїв війни віддав наказ відкрити вогонь по Тростянецькій міській лікарні.

Слідчі СБУ здобули беззаперечні докази того, що командир танка Т-80 Журавльов А.А. під час тимчасової окупації Тростянця російськими загарбниками у березні 2022 року віддав наказ екіпажу стріляти прямою наводкою в будівлю міської лікарні.

На той час у приміщенні лікувального закладу перебували пацієнти, у тому числі важкохворі, вагітні жінки та породіллі, немовлята, а також медперсонал.

Внаслідок ворожих пострілів стаціонарна будівля лікарні була значно пошкоджена.



На підставі зібраних доказів суд визнав Журавльова А.А.  винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб), та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком 11 років.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого).

Кожен російський військовослужбовець або найманець має пам'ятати: злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку не мають строку давності і покарання за їх вчинення невідворотне.

Ідентифікацію та розслідування воєнного злочину проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.