Головна
В Охтирці вирішили спитати думку містян щодо встановлення Дня жалоби Печать
Автор Админ   
09.02.2024 г.



Охтирська міська рада розмістила на сайті, а також в соцмережах оголошення щодо проведення опитування

Мешканцям територіальної громади пропонують взяти участь в опитуванні з метою визначення дати дня пам’яті охтирчан, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації.

Відповіді на питаня пропонують надати онлайн. 

В повідомленні зазначено, що дане опитування проводиться на виконання розпорядження міського голови Охтирки Павла Кузьменка «Про вшанування пам’яті військовослужбовців та цивільних мешканців, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації в Охтирській міській територіальній громаді».

Замість єдиного питання, в який день встановити День жалоби, містян питають про вік, стать, соціальний статус, доцільність та оптимальний термін встановлення Дня жалоби.

Зазначимо, що Павло Кузьменко видав це розпорядження після звернення до нього Мирослави Лисенко  від імені ініціативної групи «Гроші на ЗСУ» з вимогою встановити 26 лютого щорічним Днем жалоби.

Нагадаємо, ще в грудні 2022 року на розсуд депутатів був запропонований проєкт рішення  «Про встановлення в Охтирській міській територіальній громаді Днів пам’яті жертв російсько-української війни». Проєктом передбачали установити в Охтирській міській територіальній громаді Дні пам’яті жертв російсько-української війни, які відзначати щорічно 25 та 26 лютого. 

Але на сесії Павло Кузьменко доручив  начальнику відділу культури і туризму допрацювати проєкт рішення і на цьому все скінчилось.

У 2023 році в Прощену неділю 26 лютого і без встановленого Дня жалоби Охтирка згадувала своїх загиблих синів та дочок .

Нагадаємо. 26 лютого 2022 року під час авіабомбардування була знищена будівля військової частини. Значних руйнувань зазнав мікрорайон Дачний. За словами добровольця Ігоря Біленка, тоді в казармі військової частини загинуло близько 70 осіб, в медчастині - близько 20 людей. 

Посилання на опитування від Охтирської міськради:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfscOqo8lWHbJqQ7w0XhDHPjRAbg0iede5K5EM363BscjuPNg/viewform?fbclid=IwAR1vpeLnVTdCEI82-faStw6whET5r5537DCraGD8RaoTPPPtXkKqQvF_sMk