Головна
Фахівці з Нідерландів запропонували тростянчанам відбудувати житло Печать
Автор Админ   
05.02.2024 г.



Фахівці з нідерландського фонду «OpenDoorUkraine» запропонували тростянчанам відбудувати зруйновані будинки

Нідерландський фонд «OpenDoorUkraine» вже понад рік тісно співпрацює з Тростянецькою міською радою. Завдяки цьому фонду у тростянецькій громаді реалізовано 3 проєкти: ремонт у центрі для внутрішньо переміщених осіб, реконструкція амбулаторії та ремонт даху у школі в селі Солдатське.

Сьогодні представники нідерландського фонду завітали до стін Тростянецької міської ради, аби поспілкуватись з тростянчанами, чиє житло було зруйновано внаслідок ворожих дій росіян під час окупації міста. 

Крім цього, в Україні стартував новий етап програми єВідновлення. Власники зруйнованих приватних будинків можуть отримати виплату та відбудувати нове житло на своїй земельній ділянці.

Для цього й завітали до Тростянця благодійники з нідерландського фонду «OpenDoorUkraine». Вони запропонували допомогу щодо будівництва нових панельних будинків на ділянках, де раніше у людей знаходилась оселя. Представники фонду розповіли, що раніше у Чернігівській та Київській областях уже реалізовувалися подібні проєкти, показали тростянчанам типові будинки, які можна побудувати на їх земельних ділянках замість зруйнованих, та розповіли про переваги таких будинків: функціональність, енергоефективність, обладнання всім необхідним: ванною кімнатою, кухнею, меблями, холодильником, плитою тощо.

До міської ради були запрошені 17 власників зруйнованих осель, які зацікавилися даною пропозицією. Вони взяли активну участь активну участь в обговоренні. Найбільше людей зацікавило те, що такі будинки дуже теплі, отже оплата за комунальні послуги буде нижчою, ніж у звичайному будинку чи квартирі, побудованих ще за радянських часів. Наразі фонд активно займається усіма юридичними питаннями, щоб незабаром надати людям можливість відбудувати житло і повернутися до власних домівок.