Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Як вивчати англійську самостійно? Три поради від викладача
Печать
03.02.2024 г.

Як вивчати англійську самостійно? Три поради від викладача



Як вивчати англійську самостійно? Три поради від викладача 

Вивчення англійської без викладача — це складне завдання, особливо для людей, які ще десь навчаються чи працюють. Багатьом не вистачає часу, а іноді й сил на те, щоб вивчати щось нове. Завдяки сучасним технологіям вивчення англійської стало не схожим на шкільні уроки 10-річної давності. Здавалося б, вибирай, що більше до вподоби: подкасти, відео, ігри на запам’ятовування слів і правил граматики. Але рівень знань залишається на тому самому рівні… Щоб вивчити англійську самостійно, дотримуйтеся таких порад.

Створіть навколо себе мовне середовище

Усе, що вас оточує, має бути англійською:

  • «зависаєте» у соцмережах — підпишіться на іноземних блогерів, читайте пости, залишайте коментарі;
  • любите грати в мобільні ігри — установіть застосунки для вивчення англійської мови й виконуйте завдання;
  • слухаєте музику в навушниках — створіть альбом найкращих пісень для вивчення англійської, перекладайте текст, багато разів прослуховуйте треки;
  • любите спілкуватися з друзями — зареєструйтеся в голосових чатах на зразок HelloTalk або поговоріть наживо, записавшись на розмовний курс у центр Grade.ua;
  • любите читати — знайдіть топіки з англійської мови, що відповідають вашому рівню знань;
  • плануєте свій день або список покупок — пишіть нотатки англійською і не намагайтеся будувати ідеальні речення.

Уявіть, що опинилися за кордоном і ніхто не розмовляє вашою рідною мовою. Штучно створіть схожі умови. Спочатку доведеться звертатися до словника чи онлайн-перекладача за кожною дрібницею, але в такий спосіб ви якомога швидше вивчите англійську. До того ж здивуєтеся, що все-таки знайшовся час на це. Музику в навушниках можна слухати дорогою на навчання чи роботу, а дозвілля — проводити з користю.

Поступово поліпшуйте знання

Не намагайтеся вчити все одразу — починайте з основ і поступово переходьте до складних тем. Кілька годин на тиждень вивчайте нові теми й поповнюйте словниковий запас. Якомога частіше говоріть англійською вголос. Виконуючи вправи з граматики, промовляйте речення і записуйте на диктофон, щоб перевірити себе.

Об’єктивно оцінюйте рівень знань

Регулярно проходьте онлайн-тести на рівень знання англійської мови. Дивіться не на результат, а на помилки, яких припустилися. Вони допоможуть зрозуміти, яким навичкам потрібно приділити більше часу — говорінню, розумінню на слух, письму або читанню.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg