Головна
У Тростянці відновлюють дві багатоповерхівки, зруйновані обстрілами Печать
Автор Админ   
24.01.2024 г.



Відбудова житлової інфраструктури Тростянця: у двох п’ятиповерхівках тривають будівельні роботи

Триває відновлення багатоквартирних житлових будинків в Тростянці на Сумщині на вул. Благовіщенська,53 та Нескучанська,9. Прямі обстріли російськими танками й пожежа в будинках суттєво пошкодили фасади, зруйнували дах і перекриття, знищили інтер’єри та вибили вікна.

Капітальний ремонт будинків розпочали у вересні 2023 року.

У п’ятиповерхівці на вул. Благовіщенська,53 будівельники відновили дах, встановили монолітні залізобетонні перекриття, замінили пошкоджені плити, змонтували вікна. Наразі проводимо монтаж балконних рам та міжкімнатних перегородок.

На черзі - влаштування комунікаційних мереж електроживлення, водопостачання і каналізації. Встановимо перегородки на другому поверсі, підготуємо стелю для нанесення штукатурки.

У будинку на вул. Нескучанська,9 будівельники завершили монтаж перемичок та кладку перегородок на п’ятому поверсі. Наразі виконуємо роботи з улаштування залізобетонного перекриття третього поверху та монтаж плит перекриття п’ятого поверху.

Надалі заплановано зробити цегляну кладку стін горища та монтаж плит перекриття покрівлі.

Загалом проєктом передбачено заміну вікон та дверей, утеплення стін фасаду, відновлення зруйнованого покриття. Підрядники також проведуть ремонт у кімнатах, відновлять мережі водопостачання та каналізації, електромережі, облаштують доступ до будинку для маломобільних груп населення.

Повне завершення відбудови будинків заплановано на серпень 2024 року.

Джерело: Служба відновлення та розвитку інфраструктури