Головна
Незабаром в кількох школах Охтирки працюватимуть офіцери безпеки Печать
Автор Админ   
17.01.2024 г.



До кінця січня поліцейські стануть на варту безпеки у понад 400 закладах освіти прикордоння та прифронтових районів

Днями стартувало навчання для діючих правоохоронців, які заступатимуть на службу у закладах освіти в рамках реалізації проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки». Згодом їх замінять офіцери СОБ, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку. 

Цей проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх спав та Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни росії проти України та створити безпекове середовище після війни.

Важливо, що при цьому офіцер Служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі. Окрім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, він матиме знання з психології дитини, аби розуміти її та за потреби вчасно допомогти та вжити необхідних заходів. 

Вже в січні 402 школи, наближені до зони бойових дій та знаходяться поблизу російського та білоруського кордонів, які працюють в очному та змішаному режимі, будуть забезпечені офіцерами безпеки тимчасово з числа діючих співробітників поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції. Йдеться, про Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Чернігівську області.