Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як волонтери Охтирки плетуть захисні сітки та допомагають фронту
Як волонтери Охтирки плетуть захисні сітки та допомагають фронту Печать
Автор Админ   
17.01.2024 г.



Понад 3 гектари захисних сіток за два роки сплела для українських захисників волонтерська група з Охтирки 

Небайдужих людей для допомоги фронту зібрала у 2022 році охтирчанка Оксана Тиха. Нагадаємо. Проєкт «Стрічка життя», реалізацію якого забезпечила підтримка БФ «Меліос», а «зібрала до купи» охтирчанка Оксана Тиха, було визнано на рівні серйозних державних організацій .

Після того як жінка виїхала з дитиною за кордон, плетіння сіток призупинилось: треба було знайти приміщення і вирішити інші питання. Жінки звернулися до організатора волонтерського хабу Геннадія Порохні, і той допоміг "перезавантажити" проєкт.

"Ми працювали спочатку в Оксани волонтерки, у нас там складні умови були, тканина зовсім не така була, але ми старалися. Ми розформувалися і в серпні почали працювати тут. Так ми і працюємо", - розповіла Суспільному волонтерка Катерина Більченко.

За її словами, завдяки Охтирському молодіжному центру волонтери знайшли приміщення, виготовили шість рам і люди знову почали працювати для перемоги. Плести сітки тут одночасно можуть понад 20 волонтерів. За день в середньому виготовляють 5 сіток. Останні 2 місяці сюди ходить охтирчанка Любов Сергієнко.

"Я розумію, що я роблю те, що повинна робити, щоб допомогти військовим. Команда дуже класних жіночок, з якими відпочиваєш душею. Багато цікавих тем знаходиться, ми – велика команда", - зазначила волонтерка Людмила Соловйова.

Пенсіонерка Лідія Конвісар волонтерить тут разом із чоловіком. Раніше він працював водієм і вантажником, розповіла жінка.

"Встановлював все це обладнання, вдосконалював, допомагав у всьому, багато чого. Матеріал возив, стрічки різав, допомагав мені. Спочатку ми вдома різали ці стрічки, потім домовилися з фабрикою", - розповіла пані Лідія. "Сьогодні вихідна, прийшла з 11 години і буду до 17:00-18:00. Якщо я завтра буду на роботі, - прийду годині о 15:00 і буду до 18:00. Кожен день по-різному ", - пояснила Людмила Сотнікова.



Волонтерка Мирослава Лисенко, яка привезла допомогу бійцям на Донеччину. Фото з особистого архіву

"До нас ходила жіночка з села Щоми: мені хоч чим-небудь допомогти синові. Він військовий з Куп'янського напрямку. І вона з села приїздила. Приїжджали також з Чернеччини дівчата, вони там збираються колективно, разом із нами також працювали", - розказала Валентина Кужіль.

Мамараджаб – один із тих, хто отримує допомогу від волонтерок. Чоловік служить в територіальній обороні з 26 лютого 2022 року. "Постійно що нам треба – приходжу сюди, звертаюсь до них. Чим можуть — допомагають. Ми дуже вдячні. Коли я перший раз приходив – тут небагато дівчат було, другий раз приїхав – більше було, 3 чи 4 раз – дівчат ще більше стало. Дуже гарні дівчата, позитивні", - розповів військовослужбовець Мамараджаб Абдемурадов.

Щонеділі сітки збирають і відвозять захисникам на фронт. Волонтерки розповіли, що робочих рук не вистачає, тож завжди чекають на поповнення у своїх рядах.

Джерело: Суспільне   

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg