Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Охтирська міськрада прозвітувала про пасажирські перевезення
Охтирська міськрада прозвітувала про пасажирські перевезення Печать
Автор Админ   
05.01.2024 г.



На сайті Охтирської міськради опублікували звіт про стан розвитку транспортної інфраструктури у 2023 році

Чиновники повідомили про відновлення 14 маршрутів із 23, які здійснювались до повномасштабного вторгнення. 

За рік було проведено 131 обстеження дотримання перевізниками умов укладених з міськрадою договорів. Порушень не виявили.

З проблемних питань вказали про ремонт «лежачих поліцейських».

Повний текст звіту УКБ ЖКГ Охтирської міськради «Про стан розвитку транспортної інфраструктури у 2023 році»:

Перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування до 24.02.2022 здійснювалося по 19 маршрутах в режимі маршрутного таксі та по 4 маршрутам у звичайному режимі руху, які обслуговували 13 автомобільних перевізників різної форми власності.

Після початку Російської агресії пасажирські перевезення по місту відновилися лише по 14 маршрутах у зв’язку із значним зростанням цін на паливно-мастильні матеріали та зниженням пасажиропотоку. Станом за звітний період вдалося більшою мірою задовольнити потреби мешканців в пасажирських перевезеннях. Здійснюються рейси і до сіл Стара Іванівка та Будне. Відновили роботу комунальні автобуси № 6а «АТЗТ Зоря»-Дачний» та № 3а «пров. Кириківський – вул.Революції», які здійснюють пільгове перевезення пасажирів без обмеження кількості місць. Для задоволення потреб населення відбулися перемовини з приватним перевізником, який погодився здійснювати додатковий рейс до с. Велике Озеро в 10-30 год. по п’ятницях. Також, для вирішення соціальної напруги мешканців вул. Гоголя приватний перевізник відновив роботу маршруту № 10, який здійснює заїзди на вул.Береста та вул. 8-го Березня. У зв’язку з відновленням з 25.10.2023 маршруту № 14, який курсує по вул.Сумській  зменшилася напруга серед пасажирів, які мешкають на мікрорайоні «Гусинка».

Силами КП «Благоустрій» по місту Охтирка встановлюються  нові дорожні знаки, які були пошкоджені під час бойових дій. Комісійним обстеженням разом з працівниками поліції складено акт весняного та осіннього обстеження стану дорожніх знаків по місту Охтирка. Перелік дорожніх знаків, які підлягають відновленню або встановленню у 2023 році був направлений КП «Благоустрій» для опрацювання відповідно до укладених Договорів. Станом на 01.10.2023 вже відновлено та встановлено 25 дорожніх знаків на суму 49,9 тис. грн. З початку року  проведений поточний ремонт зупинки громадського транспорту по вул. Сумській на суму 14 тис. грн. На зупинці відновлена покрівля, пофарбована металева конструкція та лава для сидіння. Був запланований на листопад місяць ремонт ще однієї зупинки, яка розташована по вул.Революції. Але через погодні умови (стрімке зниження температури повітря, опади) роботи з поточного ремонту вказаної зупинки не можливо провести якісно.

Спеціалістами управління, разом з головним спеціалістом відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Охтирського міськрайонного управління Держпродспоживслужби  в Сумській області здійснені обстеження санітарного стану маршрутних таксі та автобусів, які працюють у звичайному режимі руху. Обстежено 12 маршрутних таксі та 3 транспортні засоби, які працюють у звичайному режимі руху.  Оцінювання санітарного стану транспорту здійснювалося за наступними критеріями: стан чохлів на сидіннях, стан підлоги в салоні, стан панелей салону, стан занавісок на вікнах автобусу та наявність інформації для пасажирів. При обстеженнях проводилося опитування пасажирів щодо наявності скарг та побажань до роботи транспортного засобу та обслуговування пасажирів конкретним водієм. За результатами обстеження встановлено, що санітарний стан пасажирського транспорту задовільний, скарг та зауважень від пасажирів не було. Станом на 28.11.2023 проведено 131 обстеження з перевірки дотримання перевізниками умов Договорів. Порушень договірних умов не виявлено.

З 01.05.2023 виконавчим комітетом Охтирської міської ради встановлений тариф на проїзд в пасажирському транспорті, який становить 13 грн. При встановленні нового тарифу перевізники добровільно взяли на себе зобов’язання і надалі  здійснювати перевезення школярів 1-4-х класів під час навчальний року за тарифом 7 грн. Також, перевізники надали згоду на перевезення без компенсації з міського бюджету дітей віком до 6 років без обмеження кількості місць; дітей–інвалідів без обмеження кількості місць; дітей-загиблих учасників АТО без обмеження кількості місць; учасників бойових дій з наданням 1 місця; дітей з багатодітних родин без обмеження кількості місць.

В червні рішенням виконавчого комітету від 23.06.2023 № 76 затверджені зміни в організації дорожнього руху в м.Охтирка по вул.Піщаній в районі Центрального кладовища. Виготовлений необхідний проект, завдання щодо встановлення необхідних дорожніх знаків доведене до КП «Благоустрій» для виконання.

На замовлення  управління    розроблено проект  (схема) організації дорожнього руху в межах провулка Миколи Хвильового у місті Охтирка.   На вказаній ділянці дороги заплановано влаштувати пішохідні переходи, частково змінити напрямок руху транспорту, заборонити рух великовагового транспорту. Проект організації дорожнього руху по вул. Миколи Хвильового   затверджено    виконавчим комітетом Охтирської міської ради.

Відбулися тендерні закупівлі робіт з нанесення дорожньої розмітки по місту. З виконавцем робіт укладений договір про надання послуг 09.10.2023 № 281 на суму 389997 грн. Переможцем тендеру визначене Київське підприємство ТОВ «НАПРЯМ Україна». Затримка в нанесенні дорожньої розмітки виникла з причини проведення поточних ремонтів доріг міста. Підрядна організація виконувала роботи  з нанесення  дорожньої розмітки у дуже складних погодних умовах. Працівники працювали до 5 години ранку і все ж закінчили свою роботу. На вулицях міста була поновлена дорожня розмітка, а біля навчальних закладів та садків пішохідні переходи були виконані по новим стандартам ДСТУ (у біло червоних кольорах).

Проблемним питанням залишається ремонт «лежачих поліцейських» по місту. Кілька разів оголошувалися закупівлі на необхідні роботи, але охочих виконавців робіт не виявлено.


 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg