Головна
Подробиці смертельного обстрілу у Великопиcарівській громаді Печать
Автор Админ   
05.01.2024 г.



Внаслідок обстрілу 3 січня у Великій Писарівці загинула місцева мешканка. 

Вона якраз прийшла за покупками у магазин в центрі селища. Один зі снарядів впав поруч із магазином. Пошкоджені приміщення та автівки.

Магазин Павла Бутенка розташований у центрі Великої Писарівки. 3 січня селище обстрілювали із самого ранку. Поруч із магазином російський снаряд вбив жінку.



“Вона тільки під’їхала, машину поставила, вийшла коло двері і зразу її… В неї осталась дитина, 5 числа 10 років мало бути, це вона хотіла мабуть скупитися, щоб відсвяткувати 10-річчя дівчинки. І осталася вона повна сирота. Чоловік перед тим загинув”, – розповів Павло Бутенко.

“Ми почули вибух за магазином десь. Коли ми чуємо вибух, ми біжимо в підвал. Дівчата побігли в ту сторону, я побігла сюди, бо в мене там стояла машина. Я чую, що вона почала кричать, і такий вибух я побачила вогонь. Я впала і почала кричать, я просто злякалася дуже. Я побачила людину, яка лежала біля машини. Там було крові куча. Я не вгадала людину, яку я знала все життя. Це був наш покупець. Будь вони прокляті, за що вони нам так?”, — розповіла працівниця магазину пані Зіна.



Снаряд вибухнув якраз біля магазину. Автівка, яка стояла на парковці поруч, згоріла, розповідає пан Павло. Вибухом пошкодило будівлю, де розміщувалися магазин і аптека.

“Пообривало проводку, потолок пробило, вікна. Це повністю ремонт тут був новий, он стойки погнулися, вікно повністю з рамою винесло”, – каже господар магазину.

Збитки Павла Бутенка за один день склали близько півмільйона гривень. Раніше російські снаряди розбили його підсобне господарство.

“Ми думаємо, що будемо відновлювати і далі робить, тому що перемога буде все рівно за нами. Полякають – трохи полякаємся, а тоді далі працюєм, податки перечисляєм”, – говорит Павло Бутенко.



“Кожен день обстрілюють. Зранку, і в обід, і ввечері, і вночі. І ми постійно це чуємо, і бачимо, все на собі відчуваємо. Куди мені виїжджати? В мене батько 84 роки, він сліпий, неходячий, куди я поїду. Треба, щоб були фінанси, щоб був транспорт кудись виїхати”, –  сказала працівниця магазину, пані Зіна.

Джерело: suspilne.media