Головна
У зруйнованій п’ятиповерхівці Тростянця відновили дах і встановили вікна Печать
Автор Админ   
05.01.2024 г.



Триває відновлювення будинку на вулиці Благовіщенська, 53 у Тростянці, Охтирського району, який згорів після обстрілів окупантів. 

Будівельники змонтували віконні та балконні блоки, встановили перегородки з газобетону та несучі стіни, розпочали електромонтажні роботи. 

Наразі у будинку повністю демонтовані пошкоджені конструкції будівлі, встановлені монолітні залізобетонні перекриття та відновлено дах. 

В подальшому тут утеплять фасад, внутрішнє оздоблення квартир та коридорів загального користування. Також у черзі – встановлення дверей, відновлення мережі

електроживлення, водопостачання і каналізації. 

Тростянець був під окупацією ворога більше місяця. У місті росіяни заселялися в порожні будинки і квартири, а людей, які не встигли виїхати, використовували як живий щит.

Будинок на Благовіщенській, 53 неодноразово обстрілювали, а після великої пожежі у ньому вщент вигоріли всі квартири. Агентство відновлення почало займатися будинком у вересні минулого року після того, як був укладений договір з переможцем тендеру на відбудову. 

Загалом у Тростянці компанія RGM працює над відновленням 2 житлових будинків, залізничного вокзалу та міської лікарні. Фінансування здійснюється коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

 Повне завершення відбудови п’ятиповерхівки на Благовіщенській заплановане на серпень 2024 року.