Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Чупахівці розпочали будувати водогон через високу смертність від забрудненої води
У Чупахівці розпочали будувати водогон через високу смертність від забрудненої води Печать
Автор Админ   
28.12.2023 г.



Компанія АМК РЕМ-БУД повідомила про старт будівництва водогону в селі Чупахівка на Охтирщині.

Як зазначили в АМК РЕМ-БУД, водогін для чупахівців – не просто важливий, а життєвонеобхідний, оскільки Чупахівська громада  в лідерах по Сумщині щодо захворюваності на онкологічні хвороби. І пов?язане це, перш за все, із забрудненою водою у їх колодязях, що сталося через видобуток нафти на землях Охтирського району.

«Підкреслимо, що на відміну від обласного бюджету та деяких інших громад Сумщини – Чупахівська ОТГ ніяких рентних платежів від видобутку нафти не отримує. Все що вони із цього мають – тільки забруднену воду в колодязях та найвищу захворюваність на рак. При цьому, ми всі розуміємо, що триває війна і нафта – це, по суті, кров для наших ЗСУ, без паливо-мастильних матеріалів – не поїде ні наземна техніка, не полетить авіація. Ні про яку зупинку видобутку “чорного золота” – мова йти не може, хоч, може, комусь із наших ворогів це і дуже хотілося б зробити. Саме тому було прийнято рішення на державному рівні про будівництво водогону, щоб понад дві тисячі жителів цього села отримали нарешті “живу” воду і більше не страждали, через видобуток нафти», – зазначили у компанії.

Також в АМК РЕМ-БУД пояснили, яким чином  формувалися ціни на будівництво водогону. Оскільки відповідний проєкт  розроблявся уже після початку повномасштабної російської агресії, то ціни були внесені актуальні на той момент. При цьому динаміка цін мінялася буквально щоденно. На сьогодні деякі ціни на матеріали, закладені в проєкті, були знижені, а деякі – навпаки зросли.

“Хочемо запевнити, що всі роботи будуть вестися по актуальним на даний момент на ринку цінам під контролем і громадськості, і правоохоронних органів. Для ТОВ “АМК РЕМ-БУД” – це вже не перше аналогічне будівництво і як і попередні – ми плануємо зробити його якісно та на високому фаховому рівні. Щоб задоволеними лишилися і Замовники, і кінцеві споживачі – жителі Чупахівки», – наголошують в компанії АМК РЕМ-БУД.

Чупахівський селищний голова, коментуючи тендер на 95 мільйонів, писав таке: «Перший крок зроблений - держава виділила кошти на будівництво водогону в селищі Чупахівка. Ще два роки тому був виготовлений проєкт, який пройшов державну експертизу. Ціни які там закладені завищені, тому що враховані інфляційні процеси на кожен рік, а будівництво розраховане на декілька років. Але це не означає, що вартість труб залишиться такою, а буде відповідати ринковим цінам на момент придбання. І це буде відображено в акті приймання виконаних робіт. І тільки тоді після підписання акту відбудеться оплата за водогін».


 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg