Головна
На Охтирщині встановили модульне укриття Печать
Автор Админ   
28.12.2023 г.



27 грудня відкрили нове модульне найпростіше укриття для дітей на території Хухрянського ліцею. Укриття розраховано на 120-150 людей. 

Про це повідомила Чернеччинська громада в соцмережах. 

"Ця захисна споруда зможе захистити людей від куль, осколкового ураження, частин зруйнованих будівельних конструкцій та вибухової хвилі під час можливих обстрілів.

Модулі збираються як конструктор, відповідно, можна зібрати дві, три чи більше секцій на більшу кількість людей. Потім конструкція заглиблюється у землю. Там вже є все необхідне: починаючи від комунікацій, завершуючи місцями для сидіння, засобами пожежогасіння, водою та медичними наборами для першої допомоги. Також наявна вбиральня з насосною станцією, WiFi, кондиціонування приміщень!

«Така система «під ключ» коштувала нашому бюджету всього декілька млн. грн, що є дуже приємною ціною за таке якісне та безумовно необхідне, в наші тяжкі часи, сховище. Показуємо своїм прикладом як можна та треба облаштовувати такі укриття. Щиро сподіваюся, що ніколи не буде потреби перевіряти його на міцність, але ми живемо поряд з кордоном, тому треба бути готовими завжди!»- зазначив у своєму зверненні до вчителів Роман Бублик.

Довідково: згідно інформації з Прозорро вартість укриття - 2 млн. 800 тис. грн.