Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Як вибрати та купити порошкову фарбу для металу
Печать
27.12.2023 г.

Як вибрати та купити порошкову фарбу для металу

Порошкова фарба — це різновид лакофарбового матеріалу, який складається з подрібнених пігментів та смол, що утворюють дрібний порошок. Вона дозволяє отримати рівномірне покриття з високими захисними властивостями. Завдяки цьому порошкова фарба є одним з найбільш технологічних та ефективних видів фарбування у промисловості.



Для чого використовують порошкову фарбу?

Фарба знайшла широке використання у різних сферах: промисловості, будівництві та архітектурі, виробництві товарів широкого вжитку. Вона застосовується для фарбування металоконструкцій, технологічного обладнання, побутової техніки, меблів, транспортних засобів, металевих виробів. А також для антикорозійного захисту елементів будівель і споруд, мостових конструкцій, опор освітлення тощо.

Серед причин купити порошкову фарбу для металу варто виділити наступні:

  • Висока міцність покриття. Порошкова фарба дає більш міцне і стійке до подряпин та ударів покриття, ніж, наприклад, лакофарбові матеріали.
  • Стійкість до впливу навколишнього середовища. Порошкове покриття добре протистоїть впливу вологи, ультрафіолетового випромінювання та перепадів температури.
  • Екологічність. На відміну від розчинних фарб, порошкові матеріали не містять органічних розчинників і є безпечнішими під час нанесення та експлуатації.
  • Економічна ефективність. Завдяки високому коефіцієнту використання (до 98%) порошкова фарба є економнішою за інші види фарбування.

Але отримати ці переваги можливо за умови використання якісної фарби. Як її обрати — розкажемо далі.

На що звернути увагу при покупці порошкової фарби для металу?



Правильний підбір фарби є запорукою отримання якісного та довговічного покриття. Для цього потрібно чітко визначити ключові моменти:

  • Матеріал поверхні, що фарбується. Найчастіше порошковою фарбою покривають металеві та алюмінієві поверхні. Проте також можливе нанесення на оцинковану та нержавіючу сталь та інші матеріали. Від вибору основи залежить тип порошку за сполучним складом та його адгезійні властивості.
  • Умови експлуатації готового виробу. В залежності від того, де буде використовуватися пофарбований метал — всередині приміщення чи поза ним, обирають необхідну товщину покриття, його стійкість до УФ-випромінювання та атмосферних опадів.
  • Зовнішні чинники впливу на виріб. Якщо виріб піддається впливу агресивних речовин, високих чи низьких температур, механічних навантажень — потрібно враховувати додаткові вимоги до захисних властивостей та стійкості покриття.

Такий підхід забезпечить отримання якісного, довговічного та надійного фарбування. Це дасть змогу підібрати оптимальну за властивостями та ціною порошкову фарбу для конкретного виробу.

Де замовити порошкову фарбу високої якості?

Придбати порошкові покриття, які за експлуатаційними характеристиками не поступаються продукції європейських виробників, можна в «УХЛ-МАШ». Компанія багато років спеціалізується на виробництві порошкових фарб в Україні. Кожна фарба проходить повний комплекс лабораторних випробувань, і лише після підтвердження заданих властивостей матеріал запускають у виробництво. Для досягнення найвищої якості сировина закуповується у провідних виробників.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg