Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Школярі з Охтирки придбали для захисників FPV-дрони
Школярі з Охтирки придбали для захисників FPV-дрони Печать
Автор Админ   
23.12.2023 г.



В Охтирську школу І-ІІІ ступенів імені Антоненка-Давидовича, яку охтирчани звуть гімназією, привезли три FPV-дрони. Кошти на них учні зібрали під час благодійного ярмарку.

Вчителька англійської Світлана Корнелюк розповіла, що в школі готувались до Дня Збройних Сил України й шукали ідеї, як краще його відзначити.

“Розпочалося з гарної задумки активістів мого класу — Оксанка Бринчак, Маша Пилипенко, Соня Марченко запропонували провести в нашій школі благодійний ярмарок”, - розповіла вчителька Світлана Корнелюк журналісту Суспільного .

“Присвятили день, щоб розповісти про наш благодійний ярмарок. Ми всі дуже сильно постаралися та зібрали кошти для наших ЗСУ на дрони”, - пояснила ініціаторка ярмарку Марія Пилипенко. 

Чотирикласниця Вікторія Масло продавала печиво, що коштувало по 5 грн. — його розкупили.

“Ми з мамою готували печиво. Поставили в піч. Потім додали варення і желатин. Ми їх додали на печеньки. Поставили їх в холодильник, потім ще присипали кокосовою стружкою”, - розказала учениця Вікторія Масло.

Окрім солодощів діти торгували зігріваючими напоями та виробами ручної роботи. Спочатку “гімназисти” планували віддати виторг ЗСУ, але потім вирішили придбати дрон для захисників.

“Ми продавали круасани, печиво. І ще там желе, яблучний сік. Найдорожчим був набір з цукерками”, - пояснила Марія Базалій.

Інформацію про захід поширювали в соцмережах, також друкували плакати, що розвісили містом. 5 грудня на ярмарок прийшли не тільки школярі та їхні батьки, а й інші містяни, які хотіли задонатити на ЗСУ.

На ярмарку 5 грудня вдалося зібрати майже 32 тис. грн. Щоб не помилитися з вибором моделі дрона звернулись до Максима Дорошенка – волонтера з Тростянця. Підтримав школярів і батько ініціаторки акції – Стас Пилипенко, який вирішував організаційні питання та доклав власних грошей, щоб вийшло не два, а три дрони.

“Ці маленьки “пташки”, які нищать здорову, велику техніку на мільйони доларів. Надихнуло мене це дійство, цей ярмарок і як волонтер вирішив також відкрити збір на придбання дронів на суму 80 тисяч”, - додав батько учениці Станіслав Пилипенко.

Усі дрони передадуть у 93 окрему механізовану бригаду “Холодний Яр”, яка відстояла Охтирку. Планують доставити їх на позиції 28 грудня. Холодноярцям також повезуть прапор, щоб зібрати автографи захисників міста і вивісити стяг в школі. Це не перший благодійний ярмарок учнів і надалі планують влаштовувати благодійні заходи.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg