Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці триває акція "Гроші на ЗСУ"
В Охтирці триває акція "Гроші на ЗСУ" Печать
Автор Админ   
17.12.2023 г.



Біля Стіни пам’яті у центрі міста кілька десятків небайдужих охтирчан збираються щосуботи вже більше місяця.

Свої вимоги активісти сформулювали у петиції, яку вручили міському голові і депутатам на сесії Охтирської міської ради 8 грудня.

Петицію за тиждень підписали більше, ніж 2 тис. 500 охтирчан.

Серед вимог петиції зменшення премій і зарплат чиновників, скорочення їх штату, раціональне використання коштів місцевого бюджету.

Голова Охтирської громади Павло Кузьменко розмістив у фейсбук вже кілька відео щодо цієї акції. В одному з відео  Кузьменко пояснює, що саме із своєї зарплати підтримує ЗСУ.   

Письмової відповіді на своє звернення активісти досі не отримали. Отже, акція триватиме далі.



Довідково. З тексту петиції :

Мешканці Охтирської громади вимагають від Охтирської міськради невідкладно прийняти рішення про:

1. Заборону на період воєнного стану виділення коштів з місцевого бюджету на некритичні витрати, які не є першочерговими під час війни.

2. Скасувати тендери і не оголошувати нові тендери, які не стосуються захищених видатків бюджету згідно статті 55 Бюджетного кодексу України. 

3. Відмінити рішення сесії Охтирської міськради про виділення коштів на ПКД будівництва нового приміщення міськради, як таке, що не є пріоритетним в умовах війни, та спрямувати залишки коштів на бюджетних рахунках після забезпечення критичних витрат на потреби армії.

4. На період дії в Україні військового стану не нараховувати голові міськради та його заступникам, премії та матеріальні допомоги.

5.Розглянути питання про скорочення штату Охтирської міськради до рівня 1.01.2022 року, та скоротити чисельність заступників голови Охтирської міської ради. Якщо у влади Охтирки під час війни є зайві гроші на створення нових місць для чиновників, преміювання їх та встановлення надбавок при відсутністю досягнень та результатів роботи-то значить, повинні бути гроші на підтримку ЗСУ.

6.Обмежити напрямки використання на період дії воєнного стану вільних залишків коштів та залишків коштів спеціального фонду місцевого бюджетів (крім окремих випадків), які утворилися на кінець бюджетного періоду.

Пропонуємо врахувати ці пропозиції під час голосування на сесії Охтирської міської ради за бюджет Охтирки на 2024 рік, та спрямувати додатково кошти з бюджету Охтирки на потреби Збройних Сил України


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg