Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow На Охтирщині замовники домоглись зниження вартості робіт завдяки контролю ОВА
На Охтирщині замовники домоглись зниження вартості робіт завдяки контролю ОВА Печать
Автор Админ   
04.12.2023 г.



На Сумщині, завдяки робочій групі «Прозорість і підзвітність», планова економія бюджетних коштів вже складає понад 14 млн грн

Про це в інтерв’ю журналістам національного інформаційного агентства «Укрінформ» повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ

«В області активно працює робоча група «Прозорість і підзвітність» щодо ефективного та прозорого використання бюджетних коштів. До складу цієї робочої групи входять представники ОВА, силових структур (поліція, СБУ, ДБР), громадськості, – зазначив очільник області. – Лише за півтора місяці роботи вже маємо конкретні практичні результати, які в підсумку дадуть не лише економію бюджетних коштів, але й підвищать якість виконаних робіт».

Представниками робочої групи з виїздом на місце вже обстежено 42 об'єкти у громадах, які реалізуються в рамках Програми відновлення та інших державних субвенцій.

За результатами обстежень та документальної перевірки проєктів, обласною прокуратурою відкрито два кримінальних провадження.

Виявлено порушення в процедурі закупівлі робіт по перемичці мереж теплопостачання до КППВ в м. Суми (Котельня північного промвузла). В результаті відмінено процедуру закупівлі та розпочато нову з врахуванням пропозицій групи.

Встановлено завищення вартості матеріалів по проектах у селі Чупахівка. Як результат, Чупахівська сільська рада опрацювала з підрядником зниження вартості матеріалів та обладнання, без зменшення кількісних та якісних показників. Також встановлено завищення вартості по утеплювачу (150 мм), у порівнянні з вартістю аналогічних матеріалів, в тому числі по ДНЗ «Золотий ключик» (м. Суми) та Липоводолинській школі.

Замовником знижено вартість утеплювача при фактичному виконанні робіт по термомодернізації Комишанської школи.

По Роменській школі № 6 (будівництво захисної споруди) встановлено, що заплановано спрямування 4,5 млн грн на благоустрій території школи. Це питання не є першочерговим у військовий час, тому рекомендовано у першу чергу завершити роботи з будівництва укриття.

Встановлено недоліки проєкту у Липоводолинській школі, в частині розміщення санітарного вузлу в укритті, які були виправлені замовником робіт.

Робоча група перевірила 15 навчальних закладів, де виконуються роботи з будівництва захисних споруд, у результаті чого за більшістю об’єктів пришвидшено терміни виконання робіт, за рядом об’єктів вказано на недоліки у процесі будівництва, які виправлялися підрядними організаціями (наприклад, при будівництві укриття НВК № 16 підрядником зроблені додаткові вентиляційні відводи).

Загалом, внаслідок діяльності робочої групи планова економія бюджетних коштів наразі становить понад 14 млн.грн.

«Робота групи «Прозорість та підзвітність» триває і хочу зауважити, що це не каральний орган, а орган конструктивної взаємодії та ефективного використання бюджетних ресурсів в складні воєнні часи», – підкреслив Володимир Артюх.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg