Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow На Охтирщині розпочали відбудову зруйнованої багатоповерхівки
На Охтирщині розпочали відбудову зруйнованої багатоповерхівки Печать
Автор Админ   
30.11.2023 г.



У Тростянці Сумської області розпочали відбудову п’ятиповерхівки по вул. Нескучанська, 9. Тут проживало понад 30 родин. 

Будинок зруйнували окупанти, постійно обстрілюючи місто з мінометів і «градів». Пошкоджені всі поверхи, є квартири, від яких взагалі нічого не залишилося: від прямих влучань снарядів там суцільні руїни. 

Зараз будівельники почали демонтувати цегляну кладку стін та залізобетонні плити перекриття п?ятого поверху та горища, а також покрівлю та внутрішні перегородки. Влаштовують тимчасове підсилення несучих конструкцій. 

Тендер на відбудову цього будинку Служба відновлення оголосила 28 липня. У закупівлі взяли участь 5 компаній. Завдяки проведенню відкритого тендеру очікувана вартість робіт зменшилася на 3,7 млн грн. 

За проєктом передбачена заміна вікон та дверей, утеплення стін фасаду, відновлення зруйнованого покриття. Підрядники також виконують ремонт у кімнатах, відновлять мережі водопостачання та каналізації, електромережі. Обладнають доступ до будинку для маломобільних груп населення. 

Повністю завершити відбудову планують до серпня 2024 року. 

У Тростянці, який близько місяця перебував в окупації, Агентство відновлення працює над відбудовою двох житлових будинків, приміщення лікарні та поліклініки, залізничного вокзалу.

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg