Головна
В Охтирці суд виправдав посадовця ДСНС Печать
Автор Админ   
28.11.2023 г.



Суд виправдав начальника Охтирського міськрайонного відділу ГУ ДСНС, якого звинувачували в хабарництві.  

24 листопада 2023 р. Охтирський міськрайонний суд розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Охтирка кримінальне провадження від 17.09.2021 року по обвинуваченню начальника Охтирського районного управління Головного управління ДСНС України в Сумській області за ч.3 ст.368 КК України. 

В судовому засіданні розглянули матеріали справи, покази свідків та ухвалили виправдати обвинуваченого.

Посадовця визнали невинуватим та виправдали через відсутність в його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Застосований до посадовця запобіжний захід у вигляді застави скасувалии, а внесену заставу в розмірі 142740 грн. повернуть заставодавцю.

Нагадаємо. У вересні 2021 року правоохоронці затримали начальника Охтирського міськрайонного відділу ДСНС . Посадовець, за версією слідства, за 1000 дол. обіцяв не перешкоджати підприємцю під час відкриття магазину лакофарбових виробів. 

29 вересня 2021 року у приміщенні ДСНС підприємець передав хабар. Коли посадовець зрозумів, що передача грошей відбувається під контролем правоохоронців, він швидко вибіг у туалет, кинув гроші у вікно та помив руки, аби позбутися слідів. Проте вся грошова сума була вилучена з ганку будівлі, а посадовець затриманий працівниками ДБР.

З повним текстом вироку суду можна ознайомитись  на сайті Судова влада.