Головна
Командувач ОС ЗСУ відзначив роботу захисників неба Сумщини Печать
Автор Админ   
27.11.2023 г.



Командири у Північній операційній зоні постійно працюють над підвищенням ефективності мобільних вогневих груп.

Ця діяльність полягає у збільшенні кількості вогневих груп, а також покращені майстерності та професіоналізму українських воїнів.

Під час відповідних тренувань військовослужбовці наполегливо відточують свої вміння та навички для того, щоб під час визначення ворожих цілей у повітрі їхні дії були злагоджені й результативні. 

Про це повідомив командувач Об?єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, відзначаючи військовослужбовців, які працюють у складі мобільних вогневих груп протиповітряної оборони на Сумському напрямку та виконують завдання з прикриття об?єктів критичної інфраструктури, а також захисту цивільного населення.

– Ці українські захисники збили чотири ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed», – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Командувач зауважив, що мобільні вогневі групи озброєні великокаліберними кулеметами. 

– До того ж кожна група має прожектори для виконання завдань вночі, лазерні цілевказівники та планшети на яких передається інформація про напрямок руху безпілотників, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Крім цього, командувач наголосив, що найближчим часом мобільні вогневі групи отримають переносні зенітно-ракетні комплекси іноземного виробництва.

Варто зазначити, що система ППО у Північній операційній зоні має декілька ешелонів. Окрім мобільних вогневих груп тут залучені підрозділи Повітряних сил ЗС України з більш потужною зброєю з протиповітряного прикриття.