Головна
Представники Агентства відновлення і будівельних компаній зібралися у Сумах Печать
Автор Админ   
26.11.2023 г.



«Проєкти відновлення: діалог з ринком», – у Сумах відбулася зустріч команди Агентства відновлення і представників будівельного бізнесу 

Третя велика зустріч будівельного бізнесу та команди Агентства відновлення відбулася в Сумах. У ній взяли участь близько 70 представників будівельних компаній із Сумської, Чернігівської та Полтавської областей. Також долучилися керівники Служб відновлення в цих регіонах, голова Сумської ОВА Володимир Артюх і міський голова Тростянця Юрій Бова. 

Нагадаємо, що попередні такі заходи відбулися в Одесі та Дніпрі. 

Проєктів відновлення в Україні вже досить багато, а буде ще більше. Це житло, дороги, мости, соціальна інфраструктура. Для Агентства важливо залучити якомога більше українських компаній до реалізації проєктів, щоб процеси відбудови були швидшими й ефективнішими.

«У нас є експертиза, проєкти, фінансування – необхідно більше компаній, які готові якісно та чесно відбудовувати Україну разом з нами. Бізнес може нам довіряти. Ми робимо процеси прозорими, спрощуємо процедури та готові йти назустріч у вирішенні проблемних питань», – сказав голова Агентства відновлення Mustafa Nayyem. 

На сьогодні в реєстрі зруйнованого майна – майже 246 тисяч будівель. Серед пріоритетних проєктів Агентства відновлення – відбудова 5 сіл, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення. 

«Маємо в роботі понад 300 об?єктів. Це багатоповерхові житлові будинки, приватні будинки, об?єкти соціальної інфраструктури. Також окремо працюємо у 8 регіонах. На сьогодні Агентство оголосило вже 256 тендерів за різними напрямками. Уклали 47 прямих договорів», – зазначив заступник директора – начальник управління відновлення та розвитку Департаменту відновлення та розвитку Олексій Донченко. 

Команда Агентства багато працює над тим, щоб змінити ставлення до державного замовника. У багатьох учасників ринку – досить упереджене ставлення до державних закупівель. Непрозорість, «заточування» вимог під своїх, невпевненість у оплаті. 

«Метою цієї зустрічі є не лише презентація Агентства відновлення як замовника у сфері публічних закупівель та залучення до наших проєктів нових будівельних компаній, які до цього не працювали з бюджетними коштами, але і отримання зворотного зв'язку від ринку про вже наявний досвід співпраці. 

Ми зацікавлені в побудові партнерських відносин Замовник-Підрядник, заснованих на принципах культури доброчесності. Задля ефективної співпраці необхідна постійна комунікація про можливі порушення на кожному етапі реалізації спільних з Агентством проектів, саме тому закликаю учасників відбудови України комунікувати з нами через усі можливі канали зв'язку», – наголосив радник голови Агентства відновлення з питань реалізації антикорупційних політик Олександр Курілець. 

Писати можна на електронну пошти Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script  

Наступна зустріч «Проєкти відновлення: діалог з ринком» відбудеться 28 листопада у Харкові.