Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці поховали загиблого на війні Олександра Плітку
В Охтирці поховали загиблого на війні Олександра Плітку Печать
Автор Админ   
24.11.2023 г.



24 листопада в м. Охтирка на Сумщині поховали військовослужбовця Олександра Плітку 1984 року народження.

Олександр народився і жив в селі Українка, Чернеччинської громади. Церемонія прощання почалася вранці живим коридором у рідному селі.

Чернеччинський сільський голова Роман Бублик зазначив: "Коли його покликала доля захищати незалежність і суверенітет України, пішов спочатку обороняти кордон у складі батальйону територіальної оборони, а далі був переведений в одну з найгарячіших точок, де був навідником механізованої роти і на жаль загинув".

Чоловік служив навідником у механізованій роті. За інформацією охтирського центру комплектування, загинув Олександр Плітка 25 жовтня 2023 року під час під час виконання бойових завдань у Донецькій області.

Безпосередній командир Олександра в загоні територіальної оборони Віталій Якименко згадує, що його підлеглий був справжнім героєм і надійним другом.

Опівдні загиблого відспівали в Успенській церкві. Віддати шану прийшли мешканці Охтирки та сіл Чернеччинської сільської ради. В траурній процесії йшли понад 150 людей. Олександр Олондар, сусід з Українки, каже, що таких людей, як Плітка, не часто зустрінеш в житті: "Він такий добрий, спокійний, добрий. Я б не сказав, що він гарячий був, а там не знаю. Це життя. Може бути різне. А так, він був добрий, чуйний".

Він дуже любив свого батька, а той — сина. Обидва готові були прийти на допомогу, – розповідає охтирчанин Михайло Гавриленко, який переїжджав в Українку, коли російські військові розбомбили ТЕЦ в Охтирці. Сьогодні він прийшов підтримати батька Олександра, з яким потоваришував минулоріч. "Дуже переживає, тому що син у нього, більше немає нікого. Жінка померла. Залишився один син, а тепер він сам залишився. У мене теж один син, більш немає нікого. Я в такій ситуації практично, як і він. Я його дуже розумію. Хотів побачити, поспівчувать йому".

На початку листопада Олександр Плітка відсвяткував свій День народження. Йому назавжди залишиться З9 років.

Джерело: Суспільне  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg