Головна
В Охтирці 107 дітей з дитячих садків забезпечено безкоштовним харчуванням Печать
Автор Админ   
24.11.2023 г.



Начальниця відділу освіти Охтирської міської ради Ольга Антюх невдовзі звітуватиме перед депутатами «Про стан виконання у закладах освіти м. Охтирка Закону України «Про дошкільну освіту».

Відповідний проєкт рішення розміщений на офіційному сайті міськради.

Публікуємо частину звіту, в якій йдеться про організацію харчування в дошкільних закладах Охтирки.

Директори закладів освіти призначені відповідальними за організацію харчування. 

Для організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти харчоблоки облаштовані необхідним холодильним та технологічним обладнанням (98%). Забезпеченість кухонним та столовим посудом становить (90 %). Фінансуються витрати на харчування дітей за рахунок коштів місцевого бюджету та батьків. Розмір плати батьків за харчування встановлено відповідно до ст.35 Закону України «Про дошкільну освіту», і складає 60% від загальної суми харчування  батьківська плата, 40% кошти місцевого бюджету.  

Особлива увага приділяється харчуванню дітей пільгових категорій: 107 дітей – 100%  забезпечені безкоштовним харчуванням:

– діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою в сім’ях;

– діти з інвалідністю;

– діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

– діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах;

– діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

– діти з числа осіб,  визначених у статтях 10 та 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

50 %-ти відсотковою знижкою від вартості харчування користуються 54 вихованця закладів дошкільної освіти (діти із багатодітних сімей).

Вартість харчування однієї дитини в день у 2023 році у середньому становить  54,80 грн., з яких 60% батьківська плата, 40%  місцевий бюджет.

З цього ж звіту про кількість дітей у дитячих садочках:

У закладах дошкільної освіти працює 51 вікова група, у яких виховується 868 дітей, а також  7 груп компенсуючого типу: 6 груп для дітей з мовленнєвими вадами розвитку, 1 група для дітей з порушенням опорно-рухового апарату. У цих групах  виховується 84  дитини. На базі  закладів дошкільної  освіти «Казка», «Зернятко», функціонує  7 інклюзивних груп для дітей з особливими освітніми потребами в яких виховується 21 дитина, освітній процес організовано у комплексі з корекційно-розвивальною та лікувальною роботою.

 

Комплектування  вікових груп відбувається за віковими ознаками. Середня наповнюваність груп  17 дітей  (при нормативній наповнюваності відповідно до  15 та  до 20 дітей). Завантаженість закладів дошкільної освіти – 71 %,  відвідуваність в середньому становить – 43%.